תפריט סגור

עוגת בננה מושלמת ללא אפיה

עוגת בננה ללא אפיה

מירי גולני משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת בננה ללא אפיה

  • תחתית העוגה : (תבנית 24)
  • 180 גר' ביסקויטים פתי-בר
  • 150 גר' חמאה מומסת
  • מלית
  • 2 בננות רכות
  • 200 גר' שמנת להקצפה 38%
  • 70 גר' אבקת סוכר
  • 500 גר' גבינת מסקרפונה עם זרעי וניל
  • 15 גר' גלטין מקצועי להמיס ב- 50 גר' מי ברז, או להוסיף 4 כפות אבקת פודינג וניל
  • 1 בננה לקישוט העוגה. מטפטפים עלייה מספר טיפות לימון

אופן ההכנה


  • תחתית העוגה : מרסקים את הביסקויטים במעבד מזון .
  • ממיסים את החמאה מספר דקות במיקרוגל .
  • מערבבים את 2 התערובות, מוסיפים לתבנית המשומנת ומישרים .
  • מכניסים את התבנית למקפיא, עד שהמלית מוכנה.
  • ממיסים את הגלטין בכוס עם מי ברז ושומרים בצד.
  • מועכים 2 בננות בקערה.
  • בקערת המיקסר מכניסים את השמנת להקצפה ואבקת הסוכר. מקציפים מספר רגעים עד שהתערובת מוכנה .
  • מפסיקים את המיקסר ומוסיפים את הבננות ממשיכים להקציף.
  • אחרי מספר שניות שהבננות נבלעו בתערובת הקצפת, מוסיפים קופסת גבינה וממשיכים להקציף, אחרי מספר שניות שהגבינה נבלעה בתערובת הקצפת, מוסיפים את הגבינה השנייה וממשיכים להקציף עוד דקה עד שתיים.
  • מכניסים למיקרוגל את הכוס עם הגלטין ל- 10 שניות, עד שהגלטין נמס. להשגיח להפסיק את המיקרוגל בזמן.
  • מכניסים את הגלטין לתערובת הקצפת עם הגבינה ומקפלים עם מרית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית האפיה ומכניסים את התבנית למקרר. אחרי כשעתיים כשהעוגה התיצבה, ניתן לקשט אותה.

סרטון עם מתכון נוסף לעוגת בננה:

Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!