עוגת גבינה ניו יורקית

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת גבינה ניו יורק.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת גבינה ניו יורק.

מצרכים להכנת עוגת גבינה ניו יורק:

תבנית קפיץ 24 עגולה

מצרכים לתחתית:
70 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
2 חלמונים (צהוב)
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס קמח (חד פעמי קר)
50 גרם שקדים מולבנים טחונים או אגוזי מלך טחונים
****
או לחילופין אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן ( מופשר כמובן)


מצרכים לעוגה:
5 חלבונים (לבן)
3/4 כוס סוכר( חד פעמי קר)
3 גבינה לבנה 5% (750 גרם)
1 וחצי מיכלים של גבינת נפוליאון טבעי 28% ( כ- 340 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
3/4 כוס סוכר (חד פעמי קר)
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
5 חלמונים(צהוב)

לקישוט:
אבקת סוכר
אפשר כמובן לערבב 2 גביעים של שמנת חמוצה עם 50 גרם אבקת סוכר ולמרוח על העוגה לאחר שהצטננה ולהכניס למקרר למשך הלילה.
או כל קישוט אחר שבא לכם.

אופן הכנה:

  • אופן הכנת התחתית:
  • מחממים מראש תנור ל 180מעלות טורבו.
  • במעבד מזון מערבבים את החמאה, הסוכר המלח, החלמונים ותמצית הווניל עד שהכל מתאחד והסוכר נמס ומוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים לבצק אחיד. במידה וחסר קצת קמח אפשר להוסיף.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק ומניחים בתחתית התבנית (ריפדתי את תחתית התבנית בנייר אפייה).
  • ומכניסים לתנור שחיממנו מראש למשהו כמו רבע שעה או עד להזהבה קלה ומוציאים לצינון.
  • אופן הכנת העוגה:
  • מחממים שוב את התנור ל 240 מעלות טורבו ומניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
  • בינתיים מתחילים להכין את תערובת הגבינות:
  • בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה ידנית את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הסוכר והחלמונים וטורפים הכל היטב.
  • מוסיפים את הקמח המנופה והקורנפלור ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
  • ובסוף מוסיפים את השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומערבבים למסה אחידה וחלקה ומניחים בצד.
  • בקערת המיקסר נקציף 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידיי, אפשר להגיד קצת רך.
  • מוסיפים בהדרגה לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עד שהכל מתאחד ומתקבלת לנו תערובת חלקה.
  • מעבירים לתבנית מעל התחתית שאפינו ומיישרים את המסה ע”י מכות קטנות של התבנית על השיש.
  • כך העוגה תצא חלקה ואחידה בלי אוויר מבפנים.
  • אני מגביהה את התבנית עם נייר אפייה מסביב בחלקה הפנימי ומשמנת את נייר האפייה כך שאם העוגה עוברת את גובה התבנית היא לא תישפך החוצה.
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש לרבע שעה או עד שמקבלים צבע יפה ואחיד על כל העוגה ומורידים את החום ל 150 מעלות טורבו וממשיכים לאפות משהו כמו שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
  • מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד רבע שעה, עשרים דקות.
  • מוציאים ומצננים ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות או עדיפות ללילה שלם( היא טעימה הרבה יותר כשהיא עוברת לילה במקרר).
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ונהנים.
  • ***במידה והחלטתם להכין עם ציפוי של שמנת מעל, אז מצפים לאחר העוגה הצטננה מעט לאחר האפייה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

סרטון עם מתכון נוסף של עוגת גבינה של קרין גורן:

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: