עוגת גבינה ניו יורקית

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת גבינה ניו יורק.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת גבינה ניו יורק.

מצרכים להכנת עוגת גבינה ניו יורק:

תבנית קפיץ 24 עגולה

מצרכים לתחתית:
70 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
2 חלמונים (צהוב)
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס קמח (חד פעמי קר)
50 גרם שקדים מולבנים טחונים או אגוזי מלך טחונים
****
או לחילופין אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן ( מופשר כמובן)


מצרכים לעוגה:
5 חלבונים (לבן)
3/4 כוס סוכר( חד פעמי קר)
3 גבינה לבנה 5% (750 גרם)
1 וחצי מיכלים של גבינת נפוליאון טבעי 28% ( כ- 340 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
3/4 כוס סוכר (חד פעמי קר)
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
5 חלמונים(צהוב)

לקישוט:
אבקת סוכר
אפשר כמובן לערבב 2 גביעים של שמנת חמוצה עם 50 גרם אבקת סוכר ולמרוח על העוגה לאחר שהצטננה ולהכניס למקרר למשך הלילה.
או כל קישוט אחר שבא לכם.

אופן הכנה:

  • אופן הכנת התחתית:
  • מחממים מראש תנור ל 180מעלות טורבו.
  • במעבד מזון מערבבים את החמאה, הסוכר המלח, החלמונים ותמצית הווניל עד שהכל מתאחד והסוכר נמס ומוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים לבצק אחיד. במידה וחסר קצת קמח אפשר להוסיף.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק ומניחים בתחתית התבנית (ריפדתי את תחתית התבנית בנייר אפייה).
  • ומכניסים לתנור שחיממנו מראש למשהו כמו רבע שעה או עד להזהבה קלה ומוציאים לצינון.
  • אופן הכנת העוגה:
  • מחממים שוב את התנור ל 240 מעלות טורבו ומניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
  • בינתיים מתחילים להכין את תערובת הגבינות:
  • בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה ידנית את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הסוכר והחלמונים וטורפים הכל היטב.
  • מוסיפים את הקמח המנופה והקורנפלור ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
  • ובסוף מוסיפים את השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומערבבים למסה אחידה וחלקה ומניחים בצד.
  • בקערת המיקסר נקציף 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידיי, אפשר להגיד קצת רך.
  • מוסיפים בהדרגה לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עד שהכל מתאחד ומתקבלת לנו תערובת חלקה.
  • מעבירים לתבנית מעל התחתית שאפינו ומיישרים את המסה ע”י מכות קטנות של התבנית על השיש.
  • כך העוגה תצא חלקה ואחידה בלי אוויר מבפנים.
  • אני מגביהה את התבנית עם נייר אפייה מסביב בחלקה הפנימי ומשמנת את נייר האפייה כך שאם העוגה עוברת את גובה התבנית היא לא תישפך החוצה.
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש לרבע שעה או עד שמקבלים צבע יפה ואחיד על כל העוגה ומורידים את החום ל 150 מעלות טורבו וממשיכים לאפות משהו כמו שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
  • מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד רבע שעה, עשרים דקות.
  • מוציאים ומצננים ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות או עדיפות ללילה שלם( היא טעימה הרבה יותר כשהיא עוברת לילה במקרר).
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ונהנים.
  • ***במידה והחלטתם להכין עם ציפוי של שמנת מעל, אז מצפים לאחר העוגה הצטננה מעט לאחר האפייה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

סרטון עם מתכון נוסף של עוגת גבינה של קרין גורן:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: