עוגת גבינה פירורים קלה להכנה

עוגת גבינה ופירורים
עוגת גבינה ופירורים קלה להכנה של זהר מנדל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים של זהר מנדל:

מצרכים לתחתית העוגה:
½2 כוסות קמח
½ כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 ביצים
1 חבילת חמאה רכה (חבילה של 200 גרם)

מצרכים להכנת מלית הגבינה:
2 קופסאות גבינה לבנה 5% ( סה"כ 500 גרם)
¾ כוס חלב
1 פודינג וניל
½ כוס סוכר
1 שמנת מתוקה (מיכל של 250 גרם)

אופן הכנה:
1.מתחילים בהכנת הבצק: בקערה מערבבים את כל החומרים מלבד הביצים ולשים עד לקבלת תערובת פירורית,בשלב הזה מוסיפים את הביצים ,לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
2. משטחים את הבצק בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד להשחמה בערך שעה,אבל משתנה מתנור לתנור.
3. מצננים את תחתית העוגה שאפינו,חותכים את החצי העליון ומפוררים אותו וממשיכים לאפייה נוספת של הפירורים בלבד על מנת לקבל פירורים שחומים יותר (יש להזהר משריפה של הפירורים).
4. מתחילים בהכנת המלית: מקציפים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת יציבה,יוצקים מעל תחתית העוגה שבתבנית , מפזרים מעל את הפירורים שהשחמנו (יש לתת להם להתקרר ומכניסים לקירור להתייצב)
5. לאחר שהעוגה התייצבה,פורסים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: