דרגו את המתכון

עוגת גזר טבעונית מתכון מנצח

עוגת גזר היא עוגה בחושה טעימה ומנחמת, שנהוג להכין אותה בעיקר בחורף. העוגה עשירה בטעמים של גזר, קינמון, הל ועוד תבלינים, והיא עשויה ללא ביצים או חלב. עוגת גזר היא אופציה נהדרת למי שמחפש עוגה טעימה ובריאה יותר.

מקור המתכון

מקור המתכון לעוגת גזר טבעונית אינו ידוע בוודאות, אך ישנן עדויות לכך שהעוגה הוכנה כבר במאה ה-18. העוגה הפכה פופולרית בארצות הברית במאה ה-20, ובשנים האחרונות היא צוברת פופולריות גם בישראל.

רשימת מרכיבים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק בקוטר 22 ס"מ.
  3. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הגזרים, החלב הסולת, ממרח התמרים, הסוכר החום והסוכר הלבן.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון, ההל והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומשטחים.
  6. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני הגשה.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

קל

זמן הכנה נדרש

שעה

הצעות הגשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות