עוגת טחינה סילאן מושלמת

עוגת טחינה סילאן מושלמת
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת טחינה סילאן מושלמת.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת טחינה סילאן מושלמת.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגת טחינה סילאן:

מצרכים:

  • 2 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס חד"פ לשתייה חמה טחינה גולמית
  • שליש כוס סילאן
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל
  • 1.5 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • חופן אגוזי מלך שבורים או פקאנים מסוכרים (לא חובה)
  • לקישוט
  • שקדים מולבנים
  • לזילוף לאחר הוצאת העוגה מהתנור
  • סירופ מייפל

אופן הכנה:

  • מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
  • במיקסר או ידני מקציפים ביצים וסוכר 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה..
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד טחינה וסילאן..
  • מוסיפים למיקסר וממשיכים להקציף מס' שניות עד קבלת צבע קרמל..
  • מוסיפים למיקסר את השמנת מתוקה ומקציפים עוד מס' שניות להבהרת צבע העיסה..
  • מערבבים יחד בקערה נפרדת את הקמח וא. האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים..
  • מערבבים רק עד היטמעות הקמח בבצק..
  • מוסיפים את האגוזים השבורים ומערבבים מעט..
  • יוצקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות במעט ספריי שמן..
  • מפזרים את השקדים..
  • אופים כ- 40 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
  • בעוד העוגה חמה מחוררים אותה עם קיסם ומוזגים סירופ מייפל.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: