עוגת טחינה סילאן מושלמת

עוגת טחינה סילאן מושלמת
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת טחינה סילאן מושלמת.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת טחינה סילאן מושלמת.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגת טחינה סילאן:

מצרכים:

  • 2 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס חד"פ לשתייה חמה טחינה גולמית
  • שליש כוס סילאן
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל
  • 1.5 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • חופן אגוזי מלך שבורים או פקאנים מסוכרים (לא חובה)
  • לקישוט
  • שקדים מולבנים
  • לזילוף לאחר הוצאת העוגה מהתנור
  • סירופ מייפל

אופן הכנה:

  • מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
  • במיקסר או ידני מקציפים ביצים וסוכר 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה..
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד טחינה וסילאן..
  • מוסיפים למיקסר וממשיכים להקציף מס' שניות עד קבלת צבע קרמל..
  • מוסיפים למיקסר את השמנת מתוקה ומקציפים עוד מס' שניות להבהרת צבע העיסה..
  • מערבבים יחד בקערה נפרדת את הקמח וא. האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים..
  • מערבבים רק עד היטמעות הקמח בבצק..
  • מוסיפים את האגוזים השבורים ומערבבים מעט..
  • יוצקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות במעט ספריי שמן..
  • מפזרים את השקדים..
  • אופים כ- 40 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
  • בעוד העוגה חמה מחוררים אותה עם קיסם ומוזגים סירופ מייפל.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: