תפריט סגור

עוגת טריקולד מתכון מנצח

עוגת טריקולד

לירון מלכה משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת טריקולד מנצחת

מצרכים:

לבסיס העוגה:
200 גרם ביסקוויטים שוקולד מרוסקים או עוגיות אוראו טחונות או בראוניז אפוי או בלילה של כדורי שוקולד
100 גרם חמאה מומסת

למוס שוקולד מריר:
400 מ”ל שמנת מתוקה
3 גרם ג’לטין ממיסים ב 15 גרם מים קרים מאוד (חייב משקל וגלטין בעוגה הזאת)
200 גרם שוקולד מריר

למוס שוקולד חלב:
400 מ”ל שמנת מתוקה
4 גרם ג’לטין ממיסים ב20 גרם מים קרים מאוד
200 גרם שוקולד חלב

למוס שוקולד לבן:
400 מ”ל שמנת מתוקה
5 גרם ג’לטין ממיסים ב25 גרם מים קרים מאוד
200 גרם שוקולד לבן

לגנאש:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:
:

1. מערבבים את הביסקוויטים שוקולד עם החמאה המומסת ומשטחים ברינג בקוטר 24 עם שקף( לא חובה שקף אבל להגיע לתוצאה כמו בתמונה חייב שקף)
2. מתחילים בהכנת המוס שוקולד מריר – בקערה קטנה ממיסים את הגלטין עם המים ונותנים לנוח חצי שעה.
3. בקערה נפרדת שמים את השוקולד מריר עם חצי מכמות השמנת (200 מ"ל) וממיסים בפולסים של חצי דקה במיקרו (יש אפשרו להמיס על בן מארי)
4. כאשר הגלטין מתקשה ,מכניסים אותו למיקרו ל-10 שניות ואז מעבירים לתערובת השוקולד החמה.
5. בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת (200 מ"ל) עד לקצף יציב אוורירי ונפוח ומקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת היציבה שהכנו עד לאיחוד מלא ושופכים לתוך הרינג עם התחתית ומיישרים ומקפיאים למשך 45 דקות.
6. חוזרים על הפעולה עם המוס שוקולד חלב,ומקפיאים ל-45 דקות
7. חוזרים על הפעולה עם המוס שוקולד לבן ומקפיאים ל-4 שעות ורצוי אפילו למשך לילה שלם.
8. מתחילים בהכנת הגנאש – ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה ושופכים על העוגה הקפואה.

ניתן לשמור את העוגה במקרר מאחר ויש בה גלטין,העוגה דורשת קצת מאמץ אבל התוצאה מושחתת במיוחד
אין טעויות בכמויות של השמנת והשוקולד,זאת עוגה עם כמות גדולה של שמנת ושוקולדים אבל זה הקונספט של העוגת שחיתות הזאת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!