תפריט סגור

עוגת מוס שוקולד לבן ותותים מושלמת

עוגת מוס שוקולד לבן ותותים

ג'קלין פדלון משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת מוס שוקולד לבן ותותים.


  • מצרכים הדרושים למוס תותים:שיכבה שניה
  • 300 גרם תותים טריים
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • (38% שומן)
  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים קרים
  • 50 גרם סוכר
  • מצרכים הדרושים למוס שוקולד לבן לבן:שיכבה שלישית
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 350 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)
  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים קרים
  • מצרכים הדרושים למוס תותים:שיכבה רבעית
  • 300 גרם תותים טריים
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • (38% שומן)
  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים קרים
  • 50 גרם סוכר
  • מצרכים הדרושים לזילוף קרם גבינה
  • 1 קצפת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 פודינג
  • 3 כפות גבינת נו יורק 30%
  • 1 כף סוכר
  • מצרכים הדרושים לתחתית
  • 250 גרם ביסקויטים
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • מצרכים הדרושים למוס שוקולד לבן לבן:שיכבה ראשונות
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 350 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)
  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים קרים

אופן ההכנה:

  • טוחנים את הביסקוויטים דק דק מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב .
  • מניחים רינג בקוטר 24 ס"מ על נייר אפייה על תבנית כלשהי שמתאים , מסדרים שקף סביב הרינג ומהדקים היטב את פירורי ביסקוויטים ומכניסים למקפיא עד להכנת המוס.
  • אופן הכנה שכבת המוס ראשונה שוקולד לבן .
  • מערבבים את הגלטין עם המים ושמים בצד.
  • שופכים לקערה .
  • 150 גרם שמנת מתוקה וממיסים מוסיפים 200 גרם שוקולד לבן ומבשלים על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותה לשוקולד.
  • מקציפים את השמנת המתוקה שנותרת עד לקבלת מרקם של יוגורט ומוסיפים את התערובת השוקולד על השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
  • שופכים את התערבת על התחתית ומכניסים למקפיא עד להקפאה מלאה.
  • אופן הכנה שכבת שניה מוס תותים:.
  • מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
  • שמים בסיר 300 גרם תותים ומוסיפים 50 גרם סוכר ומבשלים כ 5 דקות עד שהסוכר נמס טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת תערובת חלקה .
  • מקציפים 200 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט ושמים בצד.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותה לתותים.
  • מקפלים בעדינות את תערובת התותים לשמנת המוקצפת ושופכים על שכבת מוס שוקולד לבן וחזרה למקפיא כמובן עד להקפאה מלאה.
  • אופן הכנה שיכבת שלישית מוס שוקולד לבן .
  • 1מערבבים את הגלטין עם המים ושמים בצד.
  • שופכים לקערה .
  • 150 גרם שמנת מתוקה ומוסיפים 200 גרם שוקולד לבן ומבשלים על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותה לשוקולד.
  • מקציפים את השמנת המתוקה שנותרת עד לקבלת מרקם של יוגורט ומוסיפים את התערובת השוקולד על השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות עד לאיחוד ושופכים על שיכבת מוס תותים.
  • אופן הכנה שכבת אחרונה מוס תותים:.
  • מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
  • שמים בסיר 300 גרם תותים ומוסיפים 50 גרם סוכר ומבשלים כ 5 דקות עד שהסוכר נמס טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת תערובת חלקה .
  • מקציפים 200 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט ושמים בצד.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותה לתותים.
  • ומקפלים בעדינות את תערובת התותים לשמנת המוקצפת ושופכים על שכבת מוס שוקולד לבן וחזרה למקפיא כמובן עד להקפאה מלאה.
  • אופן הכנת הקרם גבינה:.
  • שופכים לקערה את השמנת מתוקה וחלב מוסיפים את הגבינת נו יורק וסוכר ומקציפים על לקבלת תערובת יציבה .
  • מחלקים את הקרם לשני חלקים שווים ובקערה אחד מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל ורוד.
  • מעבירים את הקרם הורוד לשקית זילוף ואת הקרם הלבן לשקית אחרת וחותכים את שני הקצוות של השקיות,ומכניסים את שניהם ביחד לשקית זילוף יותר גדולה ומזלפים סביב העוגה .
  • אפשר לקשט מה שבא לכם השמיים הם הגבול.
Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!