דרגו את המתכון
מתכון לעוגת מוס שוקולד פרווה של שרון ממן.
מצרכים:
תבנית: תבנית / רינג בגודל 20
תחתית בראוניז:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
200 גרם חמאה או מרגרינה
240 גרם סוכר
60 גרם קקאו
4 ביצים
80 גרם קמח
מוס שוקולד:
130 חלב סויה
130 שמנת ריצ
50 גרם חלמונים
30 גרם סוכר
460 גרם שוקולד מריר
30 גרם מסת ג’לטין (20 גרם אבקה + 100 גרם מים) לשקול מזה 30 גרם
480 שמנת ריצ
זיגוג שוקולד מריר
75 מ”ל מים
150 סוכר 150 גלוקוז
100 שמנת ריצ
70 מסת ג’לטין
125 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
- לתחתית בראוניז: נמיס שוקולד ומרגרינה במיקרוגל, ונקציף ביצים עם סוכר עד לתערובת תפוחה וחלקה. להוסיף את הקרם שהמסנו ואז את הקקאו והסוכר והקמח.
- נערבב הכול יחד ולצקת לרינג או לתבנית בגודל 20 ולאפות על 190 מעלות לרבע שעה
- להכנת המוס: נרתיח שמנת וחלב
- לשקול יחד חלמונים וסוכר ולערבב, לשקול שוקולד
- כשהחלב והשמנת רותח, נשפוך מעט מהתערובת לתוך קערת הביצים והסוכר, ונערבב. מיד לאחר מכן לשפות את כל הביצים והסוכר לסיר ונערבב טוב טוב עד שמגיעים ל-82 מעלות
- אחרי זאת לצקת הכול על השוקולד ששקלנו מראש ונערבב לתערובת אחידה
- נקציף שמנת לקצפת יציבה ונאחד את השמנת עם מסת השוקולד המומס ולצקת על הבראוניז שהוא קר. נכניס למקפיא לשעתיים לפחות
- זיגוג שוקולד מריר שמומלץ להכין 24 שעות מראש:
- נשקול במד ליטר שוקולד
- נרתיח מים סוכר וגלוקוז, לאחר רתיחה מוסיפים את השמנת ואת הג’לטין, נוריד מהאש ונערבב טוב טוב
- יוצקים על השוקולד השקול, נערבב ונטחון עם בלנדר מוט ולמקרר ללילה
- לאחר מכן נמיס את הזיגוג כל באן מארי ונשתמש בטמפרטורה של 28-30 מעלות. לטחון שוב בבלנדר מוט ונשפוך על העוגה שהיא קפואה בלבד ונכניס לקירור שעתיים.