תפריט סגור

עוגת סולת ערבית ללא אפיה

עוגת סולת ערבית - תומר תומס

מיקסר MK 37 נורמנדה
מבצע מטורף לחברי "פסיפלורה מתכונים"
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "NORMANDE"
כולל שליח עד הבית חינם במחיר של 350 ש"ח בלבד כולל שנה אחריות!!!
המבצע ל-24 שעות והמלאי מוגבל ל-30 יחידות בלבד.
להזמנות לחצו כאן
או חייגו עכשיו 052-7876868

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת סולת ערבית ללא אפיה.

מצרכים להכנת עוגת סולת ערבית:

2 כוסות סולת
2 כוסות סוכר לבן
1 ג'לי אינסטנט בטעם פטל (שקית של 85 גרם)
מעט קוקוס לקישוט
2 שקיות סוכר וניל
9 כוסות מים קרים


מגש שטוח עגול

אופן הכנה:

  1. מחממים 4.5 כוסות של מים בסיר עד למצב של חימום (לא רתיחה).
  2. בזמן שהמים מתבשלים מוסיפים למים כוס אחד של סוכר ושקית אחת של סוכר וניל וממשיכים לחמם עד שהסוכר נמס (אבל שוב יש להזהר לא להגיע למצב של רתיחה.
  3. כאשר המים חמים והסוכר נמס ,מתחילים להוסיף בהדרגה כוס של סולת תוך כדי ערבוב כל הזמן (מנמיכים את האש) וממשיכים לבשל עד שהסולת מסמיכה ויש בועות (חשוב לערבב כל התהליך על מנת שלא יווצרו גושים) ברגע שמופיעות בועות מכבים את האש.
  4. מורחים מים בתחתית מגש האלומיניום ושופכים את הסולת שבישלנו על המגש ומשטחים את הסולת על המגש כפי שמוצג בסרטון ונותנים לסולת שבמגש להתקרר במשך 5 דקות.
  5. שוב חוזרים על התהליך מחממים 4.5 כוסות של מים בסיר ומוסיפים כוס סוכר ושקית אחת של סוכר וניל.
  6. כאשר המים חמים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכוס סולת בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד למשך כל הבישול.
  7. ברגע שהסולת מתנפחת מעט,מוסיפים את הג'לי פטל לסיר וממשיכים לערבב כל הזמן עד אשר הסולת מסמיכה ויש בועות ואז מכבים את האש ומחכים 5 דקות עד שהסולת מתקררת.
  8. שופכים את הסולת הצבעונית שהכנו מעל השכבה של הסולת במגש,מיישרים שיככסה את כל הסולת בתחתית,מפזרים מעל מעט קוקוס ושמים במקרר להתקרר.
  9. לאחר שהעוגה התקררה,חותכים לקוביות כפי שמוצג בסרטון ומגישים.

סרטון המדגים כל שלבי הכנת העוגת סולת:

Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!