עוגת קרמבו הכי טעימה – מתכון קל
עדי בן טובים משתפת אותנו במתכון מושלם לעוגת קרמבו.
מצרכים:
2 ביצים
½ כוס סוכר
¼ כוס קקאו
¼ כוס שמן
¼ כוס חלב
½ כוס קמח תופח
מרכיבים לקצפת וניל:
2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה
כוס חלב
מרכיבים לציפוי השוקולד:
1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
½ כוס חלב
25 גרם חמאה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת קרמבו שחר ממכרת
עוגת קרמבו נדירה
עוגת קרמבו פרווה ביתית וקלה
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים מעט עד שאין גושים.
4. יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית פיירקס) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
5. בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלקה לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
הכנת הקצפת:
1. מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
2. לאחר שהתערובת מוכנה מוסיפים 1 גבינה לבנה ומקפלים בעדינות.
3. מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
4. לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
5. מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.