חיפוש

מתכון לעוגת שוקולד פרווה עם שוקולד מריר

עוגת שוקולד פרווה עם שוקולד מריר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

היי שם, חברי אוכל ואוהבי שוקולד! היום, אני אשתף שתף אתכם במתכון שקרוב לליבי: עוגת שוקולד מריר ללא חלב, שהיא לא רק טעימה אלא גם בעלת היסטוריה עשירה וטונות של יתרונות תזונתיים.

העוגה הזו מושלמת לכל מי שמחפש להתפנק עם פינוק שוקולדי ללא מוצרי חלב. בין אם אתה רגיש ללקטוז, טבעוני, או סתם מחפש לנסות משהו חדש, המתכון הזה הוא חובה לנסות. בנוסף, יש לי כמה וריאציות מגניבות וטיפים שיהפכו את זה אפילו יותר מדהים!

לעוגת השוקולד המריר הלא-חלבי הזו יש שורשיה במגמה ההולכת וגוברת של אכילה על בסיס צמחי. אנשים מתנסים עם חלופות שאינן חלביות כבר עידן ועידנים, אבל רק לאחרונה המתכונים הללו זכו לפופולריות מהזרם המרכזי. השימוש בשוקולד מריר מוסיף טעם עמוק ועשיר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. בנוסף, לשוקולד מריר יש כמה יתרונות בריאותיים פנטסטיים, עליהם אתייחס עוד מעט.

  • כמויות: כ-8-10 אנשים.
  • זמן הכנה: 30 דקות.
  • זמן אפייה: 35-40 דקות.
  • זמן כולל: כשעה 10 דקות עד שעה 20 דקות.
  • הייתי מדרג את המתכון הזה כדרגת קושי בינונית. זה לא סופר מסובך, אבל זה דורש קצת ידע באפייה.

איך להכין עוגת שוקולד פרווה עם שוקולד מריר – הרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו), קצוץ
  • 180 מ"ל קפה מבושל חם (כדי לשפר את טעם השוקולד)
  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 200 גרם סוכר (אפשר לערבב סוכר לבן וחום)
  • 60 גרם אבקת קקאו לא ממותק
  • 1 ½ כפית סודה לשתייה
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 240 מ"ל חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב אחר שאינו חלבי)
  • 120 מ"ל שמן צמחי
  • ביצים גדולות (השתמש בביצי פשתן לחלופה טבעונית)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • אופציונלי: 1 כפית גרידת תפוז או אבקת אספרסו לטוויסט של טעם

יתרונות תזונתיים
ללא חלב: נהדר עבור אנשים רגישים ללקטוז וטבעונים.
שוקולד מריר: עשיר בנוגדי חמצון ויכול לשפר את בריאות הלב.
חלב שקדים: דל יותר בקלוריות מחלב רגיל ומועשר בויטמינים.
דגנים מלאים: שימוש בקמח מלא יכול להוסיף סיבים.

הוראות שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ (9 אינץ') ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. ממיסים את השוקולד המריר. אתה יכול לעשות זאת בקערה המתאימה למיקרוגל בהתפרצויות של 30 שניות, תוך ערבוב בין לבין, או להשתמש בדוד כפול על הכיריים.
  3. מערבבים את הקפה החם עם השוקולד המומס, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. בקערה גדולה, טורפים יחד קמח, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
  5. בקערה אחרת, מערבבים את חלב השקדים, שמן צמחי, ביצים ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת השוקולד-קפה ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. הימנע מערבוב יתר.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. אופים 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. הניחו לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן העבירו אותה לרשת לצינון מלא.

חלופות מתכון
טבעוני: השתמשו בביצי פשתן במקום בביצים רגילות.
ללא גלוטן: החלף קמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן.
טיפים לשיפור ושיטות בישול
השתמשו בשוקולד מריר איכותי לקבלת הטעם הטוב ביותר.
לא לאפות את העוגה יתר על המידה; זה צריך להיות לח ומעורפל.
נסה עם תוספות כמו אגוזים, פירות יבשים או רמז לצ'ילי לטוויסט ייחודי.

הנה לכם, עוגת שוקולד מריר טעימה ללא חלב ומושלמת לכל אירוע. נסה את זה, ותן לבלוטות הטעם שלך לרקוד מרוב שמחה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות