עוגת קרמבו לפסח של דודו בן שמחון
מצרכים להכנת עוגת קרמבו לפסח:
6 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
כוס סוכר
5 כפות שמן
1 אבקת אפייה
5 כפות קמח אוסם כשר לפסח
לקרם:
2 מיכלים שמנת מתוקה
2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
לציפוי שוקולד:
250 גרם שוקולד
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
אופן הכנה:
1. מקציפים את החלבונים,מוסיפים בהדרגה את חצי מכמות הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף חזק ויציב.
2. מנימיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים,שמן,אבקת אפייה והקמח מצה וממשיכים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מעבירים לתבנית 26 את התערובת האחידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להתייצבות.
4. מתחילים בהכנת הקרם: שמים את כל חומרי הקרם בקערת המיקסר ומקציפים עד לקצף יציב ומורחים מעל העוגה שהצטננה.
5. מתחילים בהכנת הציפוי שוקולד (גנאש) : מרתיחים את השמנת מתוקה,שופכים על קוביות השוקולד , מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים מהעל העוגה עם הקרם ומשאירים במקרר למשך לילה לפני הגשה.
מתכון נוסף של עוגת קרמבו לפסח: