עוגת שוקולד בחושה קלה – מתכון מנצח

עוגת שוקולד בחושה קלה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חן במטבח ולילך טייב מלמדות אותנו איך להכין מתכון של עוגת שוקולד בחושה קלה.

אז בעצם מכינים עוגת שוקולד בחושה קלה?

  • 2 תבניות אינגליש קייק
  • 4 ביצים מופרדות
  • כוס ורבע סוכר
  • מיכל שמנת מתוקה או צמחית
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 70 גרם חמאה רכה או 3/4 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון (רק אם אוהבים)
  • חופן אגוזי לוז קצוצים גס
  • 3 כפות קקאו לעוגת השוקולד
  • לזיגוג קרם שוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או צמחית
  • 20 גרם גרם חמאה או שמן
  • 2 כפות ליקר קפה

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות..
  2. מקציפים חלבונים ומוסיפים באיטיות את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  3. מוסיפים בתנועות קיפול את החלמונים, ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים מלבד הקמח ואבקת האפייה.
  4. לבסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה במינימום עירבוב, עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
  5. יוצקים את הבלילה לתבניות האינגלישקייק המשומנות ומפזרים מעל את אגוזי הלוז.
  6. אופים כ-35 דקות.
  7. לעוגה כהה – מוסיפים 3 כפות קקאו איכותי לתערובת.
  8. לעוגת שיש – מוסיפים למחצית מהתערובת הכללית 2 כפות קקאו משובח ויוצקים את 2 התערובות, הכהה והבהירה, לתוך התבניות לסירוגין.
  9. זיגוג: מבשלים את כל המרכיבים בסיר כפול עד להמסה מוחלטת. מניחים את העוגה על גבי רשת ויוצקים מעליה את הציפוי החמים.

סרטון עם מתכון נוסף להכנת עוגת שוקולד בחושה קלה של חן במטבח:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *