עוגת שוקולד לבן ושקדים

עוגת שוקולד לבן ושקדים מתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד לבן ושקדים.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד לבן ושקדים.

  • לבלילת העוגה
  • חצי שמנת מתוקה + 50 גרם שוקולד לבן להמיס יחד במיקרו
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר (לא קרות)
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל קטנה
  • רבע כוס חלב
  • 3/4 כוס קמח רגיל
  • 3/4 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
  • חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • לרוטב
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • חצי שמנת מתוקה
  • קוקוס

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • מקציפים במיקסר ביצים, סוכר, סוכר וניל כ- 5 דק' במהירות גבוהה.
  • ממיסים במיקרו את השמנת עם השוקולד הלבן עד המסה. מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ואת החלב ומקציפים עוד דקה ומנמיכים מהירות.
  • בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה.
  • מוסיפים לתערובת המיקסר ומערבבים ידנית רק עד עיסה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 40-45 דקות נועצים קיסם ויוצא יבש.
  • רוטב:
  • ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה.
  • מחוררים את העוגה עם קיסם בעודה חמה ויוצקים את הרוטב החם.
  • מפזרים קוקוס וטורפים ♥.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: