תפריט סגור

עוגת שוקולד לבן ושקדים

עוגת שוקולד לבן ושקדים מתכון

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד לבן ושקדים.

  • לבלילת העוגה
  • חצי שמנת מתוקה + 50 גרם שוקולד לבן להמיס יחד במיקרו
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר (לא קרות)
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל קטנה
  • רבע כוס חלב
  • 3/4 כוס קמח רגיל
  • 3/4 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
  • חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • לרוטב
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • חצי שמנת מתוקה
  • קוקוס

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • מקציפים במיקסר ביצים, סוכר, סוכר וניל כ- 5 דק' במהירות גבוהה.
  • ממיסים במיקרו את השמנת עם השוקולד הלבן עד המסה. מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ואת החלב ומקציפים עוד דקה ומנמיכים מהירות.
  • בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה.
  • מוסיפים לתערובת המיקסר ומערבבים ידנית רק עד עיסה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 40-45 דקות נועצים קיסם ויוצא יבש.
  • רוטב:
  • ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה.
  • מחוררים את העוגה עם קיסם בעודה חמה ויוצקים את הרוטב החם.
  • מפזרים קוקוס וטורפים ♥.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגה:

Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!