עוגת שוקולד מושחתת ב-10 דקות
עוגת שוקולד מושחתת מתכון מושלם ב-10 דקות של ציפי ששון.
מצרכים:
להכנת העוגה:
2.5 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
⅔ כוס קקאו (לא ממותק)
½ כוס שוקולית
1 כפית סודה לשתייה
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים (טרופות)
1 כוס שמן
2 כוסות מים
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
להכנת הגנאש:
2 חפיסות שוקולד מריר (פרווה)
1 קופסת שמנת צמחית
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת שוקולד מושלמת
עוגת שוקולד מהממת שהכי קל להכין
עוגת שוקולד פשוטה להכנה וטעימה בטירוף
מתכון נוסף של עוגת שוקולד
קצת על גנאש:
גנאש הוא תערובת חלקה וקטיפתית של שוקולד ושמנת שהפכה למרכיב פופולרי בקינוחים ובמאפים. ניתן לאתר את מקורו של הגנאש לצרפת באמצע שנות ה-1800, שם הוא שימש לראשונה כמילוי טראפלס.
הגנאש נעשה על ידי חימום שמנת מתוקה עד שהיא מתחילה להתבשל, ואז יוצקים אותו על שוקולד קצוץ. מערבבים את התערובת עד שהשוקולד נמס לגמרי והגנאש חלק ומבריק. היחס בין שוקולד לשמנת יכול להשתנות, בהתאם לעקביות הרצויה ולשימוש בגנאש. יחס גבוה יותר של שוקולד לשמנת יביא לגנאש סמיך ומוצק יותר, אידיאלי לעיצוב טראפלס או למילוי עוגות. יחס נמוך יותר של שוקולד לשמנת יגרום לגנאש רך יותר ומריחה המושלם לזיגוג עוגות או לטבילת פירות.
גנאש הוא מרכיב רב תכליתי שניתן לטעום במגוון מרכיבים, כגון וניל, אספרסו או ליקרים, כדי לשפר את טעמו וארומה. ניתן לצבוע אותו גם עם צבעי מאכל כדי ליצור גוונים מרהיבים לקישוט עוגות וקינוחים.
בנוסף לשימוש כמילוי, זיגוג או ציפוי, ניתן גם להקציף את הגנאש ליצירת ציפוי אוורירי וקליל המושלם לציפוי עוגות וקאפקייקס. זה יכול לשמש גם כמטבל לפירות, עוגיות או בייגלה.
בסך הכל, גנאש הוא מרכיב חובה בכל ערכת כלים של אופה, ומוסיף עושר, עומק למגוון רחב של קינוחים ומאפים.
אופן הכנה:
הכנת העוגה:
1. בקערה הראשונה לערבב את החומרים היבשים ( קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, סוכר וניל וסודה לשתייה)
2. בקערה השנייה לטרוף את החומרים הרטובים (ביצים, שמן, מים ותמצית וניל)
3. לשפוך את קערת הרטובים ליבשים תוך כדי ערבוב עד שהקמח יעלם ולא יותר.
4. ליצוק את בלילת העוגה לתבנית 26 משומנת ולאפות בתנור חם על 160 מעלות כ-45 דקות.
הכנת הגנאש:
1. כשהעוגה מוכנה מתחילים להכין את הגנאש ע"י חימום השמנת במיקרוגל כדקה ואז לשבור את השוקולד לקוביות ולהוסיף לתוך השמנת, נערבב היטב עד לבלילה חלקה וללא גושים
2. ליצוק את הגנאש על גבי העוגה באופן שווה, נעטר בקוקוס ובוטנים חצויים ונניח להתייצבות בטמפרטורת החדר או במקרר