תפריט סגור

עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד מושחתת

אורה יחזקאל משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד מושחתת
אגר אגר שמופיע במתכון הינו תחליף טבעוני לגלטין

מצרכים

לתחתית בראוניז:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
חצי כוס סוכר
3 כפות גדושות של קמח
3 כפות קקאו

למוס שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה
שתי כפיות אגר אגר מעורבב עם 5 כפיות מי ברז אפשר להשתמש בגלטין במקום
1 שמנת מתוקה

מוס שוקולד חלב:
300 גרם שוקולד חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפיות אגר אגר עם 7 כפות מי ברז ניתן להחליף בגלטין
2 מיכלים של שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. מתחילים בהכנת תחתית הבראוניז – ממיסים את החמאה עם השוקולד מריר. לאחר מכן מערבבים 2 ביצים עם חצי כוס סוכר ומאחדים עם תערובת השוקולד המומס.
2. מוסיפים לתערובת השוקולד את הקמח,קקאו מערבבים לקבלת תערובת אחידה ,מעבירים לתבנית בקוטר 24 ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
3. מתחילים בהכנת המוס שוקולד לבן – ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת מתוקה ובמקביל מחממים את האגר אגר עם המים על אש נמוכה.
4. מחממים מעט מתערובת השוקולד הלבן והשמנת ומסננים לתוכו את האגר אגר שחיממנו ומאחדים את המסה עם תערובת השוקולד הלבן והשמנת (אותה תערובת שלקחנו ממנה קצת וחיממנו)
אגר אגר נקרש ממש מהר בטמפרטורת החדר אז יש לעבוד איתו ממש מהר,במקביל לאיחוד המסות יש להקציף מהר מיכל של שמנת מתוקה ולאחד עם תערובת השוקולד והאגר האגר.
5.מכניסים את התערובת שהכנו לתוך תבנית עם שקעים בצורה של חצי עיגול ומכניסים להקפאה.
6. מתחילים בהכנת מוס שוקולד חלב – ממיסים את השוקולד חלב עם השמנת מתוקה ושוב מרתיחים את האגר אגר עם המים על אש נמוכה.
7. שוב מחממים קצת מתערובת השוקולד חלב עם השמנת ומסננים לתוכו את האגר אגר ומאחדים תערובת השוקולד חלב והשמנת,ושוב מקציפים מהר 2 מיכלים של שמנת מתוקה ומאחדים בין הקצפת לתערובת השוקולד עם האגר אגר (גם כאן חייב לעשות את הכל מהר מהר פני שהאגר אגר נקרש)
8.הרכבת העוגה – שמים בתחתית את הבראוניז,מעל מסדרים את חצאי המוס שוקולד לבן,מעל שופכים את המוס שוקולד חלב ומקפיאים.
9. מסדרים מסביב קינדר בואנו ואם רוצים ניתן להכין גנאש של שני סוגי שוקולדים(לבן וחלב) ולפזר מעל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!