עוגת שוקולד קוקוס מושלמת של דורית אלישע

עוגת שוקולד קוקוס 2
עוגת שוקולד קוקוס של דורית אלישע

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קרדיט מתכון: דורית אלישע

מצרכים להכנת עוגת שוקולד קוקוס
כל המדידות של כוסות במתכון מתייחסות לכוס חד פעמי של שתיה חמה

300 גרם שוקולד מריר
3 כפות קקאו
1 כוס חלב
3 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס קוקוס
200 גר חמאה או מחמאה
4 חלבונים
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר
כוס וחצי קמח
1 אבקת אפייה

סרטון עם מתכון נוסף לעוגת שוקולד קוקוס של קרין גורן:

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם החלב ומוסיפים 3 כפות קקאו.
2. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את החמאה.
3. מוסיפים 6 חלמונים לתערובת השוקולד ולערבב היטב.
4. מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר וביחד עם הקמח ואבקת אפיה מקפלים לתוך תערובת השוקולד (קודם מקציפים את החלבונים והסוכר,ואז מקפלים לתערובת השוקולד עם הקמח ואבקת האפיה)
5. להכנת שכבת הקוקוס מקציפים 4 חלבונים עם 2 כפות סוכר עד שמקבלים קצף יציב וחזק ומוסיפים את הקוקוס בתנועות קיפול.
6. משמנים תבנית בקוטר 24 ויוצקים לתוכה שכבה של חצי מתערובת השוקולד.
7. מעל שכבת השוקולד משטחים את תערובת הקוקוס עם החלבונים ומעל שכבת הקוקוס לשטח שכבה נוספת עם חצי מתערובת השוקולד שנשארה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 50 דקות
9. בינתיים מתחילים בהכנת הקרם: ממיסים את השמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד (גנאש) ויוצקים מהעל העוגה המוכנה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: