דרגו את המתכון
מרים יחיא משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שמרים גבינה.
- לבצק
- 2 כפיות שטוחות מלח
- כוס וחצי שמן
- 3 ביצים
- 7 וחצי כוסות קמח
- 3/4 כוס סוכר
- שקית סוכר וניל
- 2 כפות שמרים
- כוס וחצי מים חמימים
- למילוי
- 850 גרם גבינה לבנה
- 3 גבינת טוב טעם
- כוס ושלושת רבעי סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- לציפוי
- ביצה-להברשה
- חצי כוס קמח
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס חמאה מומסת
אופן ההכנה
- לבצק:.
- להניח בקערה את כל החומרים לפי הסדר, להניח לרבע שעה בלי לערבב.ללוש עד לקבלת בצק חלק.
- להתפיח עד להכפלת הנפח בערך שעה.
- למילוי: לערבב את כל החומרים היטב למרקם חלק.
- לציפוי: לערבב את החומרים לקבל תערובת פירורית.
- לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל4 חלקים. לרדד כל חלק למלבן לשים רבע מכמות המילוי ולגלגל לרול.
- להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. להבריש בביצה ולפזר מעל מהתערובת הפירורית.
- להניח להתפחה כרבע שעה ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות. לאפות עד שמזהיב. לחתוך אחרי שמתקרר מעט.
מתכון נוסף לעוגת שמרים במלית גבינה של מיקי שמו: