תפריט סגור

עוגת שמרים גבינה מושלמת

עוגת שמרים גבינה מתכון

מרים יחיא משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שמרים גבינה.

  • לבצק
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • כוס וחצי שמן
  • 3 ביצים
  • 7 וחצי כוסות קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 2 כפות שמרים
  • כוס וחצי מים חמימים


  • למילוי
  • 850 גרם גבינה לבנה
  • 3 גבינת טוב טעם
  • כוס ושלושת רבעי סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לציפוי
  • ביצה-להברשה
  • חצי כוס קמח
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס חמאה מומסת

אופן ההכנה

  • לבצק:.
  • להניח בקערה את כל החומרים לפי הסדר, להניח לרבע שעה בלי לערבב.ללוש עד לקבלת בצק חלק.
  • להתפיח עד להכפלת הנפח בערך שעה.
  • למילוי: לערבב את כל החומרים היטב למרקם חלק.
  • לציפוי: לערבב את החומרים לקבל תערובת פירורית.
  • לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל4 חלקים. לרדד כל חלק למלבן לשים רבע מכמות המילוי ולגלגל לרול.
  • להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. להבריש בביצה ולפזר מעל מהתערובת הפירורית.
  • להניח להתפחה כרבע שעה ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות. לאפות עד שמזהיב. לחתוך אחרי שמתקרר מעט.

מתכון נוסף לעוגת שמרים במלית גבינה של מיקי שמו:

Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!