דרגו את המתכון
צחית חמו משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שמרים מושלמת.
2 כפות קקאו
קוקוס
לבצק:
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים
מעט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים
2-2.5 כוסות מים פושרים
1 כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן
לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- נערבל את הרכיבים לבצק בקערית מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים. נחלק לשני חלקים
- בחלק הראשון נוסיף 2 כפות קקאו ומעט מים, נלוש יחד עד לקבלת צבע חום ואחיד
- נכסה את שתי הקערות להתפחה של שעה.
- על משטח מקומח נחלק את הבצק הלבן לשלושה חלקים, וכך גם את הבצק החום, לקבלת שלוש עוגות
- נרדד כדור לבן אחד למלבן, נמרח שוקולד בצורה אחידה ונפזר מעט קוקוס.
- נחתוך 2/3 מהבצק לרצועות ואת השליש האחרון נשאיר שלם
- נסובב כל רצועה סביב עצמה
- נמרח על החלק השלם שוקולד. לגלגל מהחלק השלם לכיוון הרצועות
- נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לשים חוצצים בין רולדה לרולדה לשמורת הצורה)
- נכסה ונניח להתפחה שנייה של 15 דקות
- נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום בינוני 35-40 דקות
- כשהעוגה עדיין חמה, נמרח סירופ סוכר מעל.