תפריט סגור

עוגת שמרים מושלמת ב- 2 צבעים

עוגת שמרים מתכון מושלם

צחית חמו משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שמרים מושלמת.


2 כפות קקאו
קוקוס
לבצק:
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים
מעט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים
2-2.5 כוסות מים פושרים
1 כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן

לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה 

  • נערבל את הרכיבים לבצק בקערית מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים. נחלק לשני חלקים
  • בחלק הראשון נוסיף 2 כפות קקאו ומעט מים, נלוש יחד עד לקבלת צבע חום ואחיד
  • נכסה את שתי הקערות להתפחה של שעה.
  • על משטח מקומח נחלק את הבצק הלבן לשלושה חלקים, וכך גם את הבצק החום, לקבלת שלוש עוגות
  • נרדד כדור לבן אחד למלבן, נמרח שוקולד בצורה אחידה ונפזר מעט קוקוס.
  • נחתוך 2/3 מהבצק לרצועות ואת השליש האחרון נשאיר שלם
  • נסובב כל רצועה סביב עצמה
  • נמרח על החלק השלם שוקולד. לגלגל מהחלק השלם לכיוון הרצועות
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לשים חוצצים בין רולדה לרולדה לשמורת הצורה)
  • נכסה ונניח להתפחה שנייה של 15 דקות
  • נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום בינוני 35-40 דקות
  • כשהעוגה עדיין חמה, נמרח סירופ סוכר מעל.
Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!