עוגת שמרים מושלמת ב- 2 צבעים

עוגת שמרים מתכון מושלם
צחית חמו משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שמרים מושלמת.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

צחית חמו משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שמרים מושלמת.

2 כפות קקאו
קוקוס
לבצק:
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים
מעט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים
2-2.5 כוסות מים פושרים
1 כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן

לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה 

  • נערבל את הרכיבים לבצק בקערית מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים. נחלק לשני חלקים
  • בחלק הראשון נוסיף 2 כפות קקאו ומעט מים, נלוש יחד עד לקבלת צבע חום ואחיד
  • נכסה את שתי הקערות להתפחה של שעה.
  • על משטח מקומח נחלק את הבצק הלבן לשלושה חלקים, וכך גם את הבצק החום, לקבלת שלוש עוגות
  • נרדד כדור לבן אחד למלבן, נמרח שוקולד בצורה אחידה ונפזר מעט קוקוס.
  • נחתוך 2/3 מהבצק לרצועות ואת השליש האחרון נשאיר שלם
  • נסובב כל רצועה סביב עצמה
  • נמרח על החלק השלם שוקולד. לגלגל מהחלק השלם לכיוון הרצועות
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לשים חוצצים בין רולדה לרולדה לשמורת הצורה)
  • נכסה ונניח להתפחה שנייה של 15 דקות
  • נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום בינוני 35-40 דקות
  • כשהעוגה עדיין חמה, נמרח סירופ סוכר מעל.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: