עוגת תפוזים גבוהה עם 3 שכבות

עוגת תפוזים גבוהה
עוגת תפוזים קלה ב- 3 שכבות, טעימה בטירוף.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת תפוזים היא תמיד תהווה תוספת מושלמת לכוס קפה חם או כוס תה,
אך הפעם נאוה מלכה משתפת אותנו במתכון קל במיוחד לעוגת תפוזים גבוהה ב-3 שכבות.
העוגה מורכבת מ-3 שכבות,כאשר בשכבה התחתונה יש שכבת קקאו ונוטלה,מעל שכבת שוקולית ונס קפה ומעל שכבת וניל.
נסו את המתכון והיו מוכנים לקבל מחמאות.
ניסיתם את המתכון? הגיבו בתגובות למטה.

אז מה בעצם צריך להכנת עוגת תפוזים גבוהה ב-3 שכבות?

  • 6 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
  • כוס וחצי סוכר
  • חצי כוס שמן
  • שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • שקית אבקת אפיה
  • כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
  • גרידת תפוז
  • כף גדושה קקאו
  • כף גדושה נוטלה
  • כפית גדושה נס קפה
  • כף שוקולית
  • כל הכוסות שמצויינים במתכון הכוונה לכוס מדידה.

אז איך בעצם מכינים עוגת תפוזים גבוהה ב-3 שכבות?

  1. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד אשר מתקבל קצף יציב.
  2. מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר עד אשר מתקבל קצף תפוח.
  3. מוסיפים את השמן בזרם דק ומוסיפים את הקמח תופח,אבקת אפיה ומיץ תפוזים וגרידת הלימון לסירוגין ומערבבים היטב עד אשר אין גושים.
  4. מוסיפים את החלבונים לחלמונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה ואז מחלקים את הבלילה ל-3 קערות באופן שווה.
  5. לקערה ראשונה מוסיפים את הסוכר וניל.
  6. לקערה שניה את הקקאו והנוטלה.
  7. לקערה השלישית את הנס קפה ושוקולית.
  8. משתמשים בתבנית בגודל 24 או תבנית בגודל 26 ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
  9. שופכים לתבנית את הקערה עם הנוטלה ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך רבע שעה.
  10. לאחר רבע שעה מוסיפים מעל שכבת השוקולד את קערת השוקולית ואופים לרבע שעה נוספת.
  11. לאחר רבע שעה,מוסיפים מעל את קערת הוניל ואופים למשך חצי שעה או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש,סך זמן האפיה של העוגה הוא שעה.
עוגת תפוזים גבוהה ב-3 שכבות

רוצים מתכון נוסף לעוגת תפוזים גבוהה עם סרטון הכנה?

לחצו כאן למתכוני עוגות נוספים

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: