עוגת תפוחים מבצק פילו
איילת שלמה משתפת כיצד להכין מאפה תפוחים עם עלה פילו.
מתכון מאפה פילו תפוחים של איילת שלמה:
כמות: 3 רולדות
9 עלי פילו מופשרים לילה במקרר
5 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות
4 כפות סוכר חום
2 כפות שמן
כפית גדושה קינמון
כוס אגוזים קצוצים
כוס שקדים טחונים
למריחה: שמן
לפיזור: אבקת סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכוני מאפי תפוחים נוספים:
עוגת תפוחים בחושה של סבתא
עוגת תפוחים ביתית – איריס משה
שטרודל תפוחים מבצק עלים ב-5 דקות
מתכון עם סרטון נוסף למאפה פילו תפוחים :
אופן הכנה:
1. לשים בסיר שמן סוכר חום, קינמון ותפוחים ולבשל על אש בינונית כ – 25 דקות. לערבב מידי פעם עד ריכוך התפוחים. לכבות את הגז ולהוסיף אגוזים ושקדים טחונים לצנן מעט.
2. לקחת עלה פילו למרוח עליו שמן. להניח עוד עלה ושוב למרוח ומעליו עוד עלה ולמרוח שמן. סה"כ לכל רולדה 3 עלים . להניח בקצה לכל האורך מהתפוחים. לקפל מצד ימין ומצד שמאל ולגלגל. להניח בתבנית על ניר אפיה. לאפות בחום 180 כ-25 דקות עד הזהבה.. לצנן ולפזר אבקת סוכר.