חיפוש

מתכון למאפה פילו תרד וגבינות בסגנון יווני – טעם גן עדן

מאפה פילו תרד וגבינות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

הנה מתכון למאפה פילו תרד וגבינה טעים פצצות שתמיד בא טוב.

איך מכינים מאפה פילו תרד וגבינות – הרכיבים

  • 1 חבילה דפי בצק פילו, מופשרים
  • 10 גרם תרד טרי, קצוץ
  • 1 כוס גבינת פטה, מפוררת
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חמאה מומסת להברשה

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי: במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות. מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא נבול. מסירים מהאש, מניחים לו להתקרר ואז סוחטים את הלחות העודפת.
  2. מערבבים גבינות וביצים: בקערה גדולה מערבבים את גבינות הפטה, הריקוטה והפרמזן. מוסיפים את הביצים הטרופות, המלח והפלפל. מאחדים את תערובת התרד עם תערובת הגבינה והביצים.
  3. מרכיבים את המאפה: מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). מברישים קלות תבנית אפייה בשמן זית. הניחו עלה אחד של פילו בצלחת, תנו לו לעלות על הקצוות, והברישו בחמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם מחצית מדפי הפילו, מברישים כל אחד בחמאה.
  4. מוסיפים מילוי: מורחים את תערובת התרד והגבינה על דפי הפילו השכבות.
  5. למעלה עם הפילו שנותר: הניחו את שאר דפי הפילו על תערובת התרד, מברישים כל אחד בחמאה ומקפלים פנימה את הקצוות לאטימה.
  6. אופים: מברישים את החלק העליון בעוד חמאה. אופים כ-30-40 דקות, או עד שהמאפה זהוב ופריך.
  7. מגישים: מניחים לו להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.

תהנה מאפה פילו תרד וגבינה המפנקת שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות