מצרכים להכנת עוואמה
לכדורי עוואמה:
2 כוסות קמח
כפית שמרים
כפית סוכר
3 כפות קורנפלור
רבע כפית מלח
פירה מ-1 תפוח אדמה
2 כוסות מים פושרים
כפית של מי ורדים
.לסירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
פרוסה לימון
חצי שקית סוכר וניל
סרטון המדגים כיצד להכין את העוואמה:
אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים את הקמח,סוכר,שמרים,קורנפלור ולאחר שמערבבים מוסיפים את המלח ואת הפירה ו כוסות מים פושרים מערבבים במיקסר או ידנית למשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודליל,במהלך הלישה מוסיפים כפית של מי ורדים.
2. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 30-40 דקות.
3. מתחילים בהכנת הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר מים,סוכר וניל והלימון ומבשלים בערך 10 דקות עד להסמכת הסירופ ,מסירים מהאש ושמים בצד.
4. בסיר עמוק מתחילים לחמם את השמן לטיגון עמוק והשמן חם מתחילים לטגן את הכדורים בשמן החם כפי שהוצג בסרטון עד להשחמה.
5. ברגע שהכדורים מוכנים מעבירים אותם לתוך הסירופ שהכנו ומשאירים אותם בסירופ למשך 2 דקות.
6. מוציאים מהסירופ ומגישים