3.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול
מתכון לעוף ושוקי תפוחי אדמה בתנור
מרכיבים:
- 8 שוקי עוף או 4 כרעיים
- 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 שיני שום כתושות
- ½ כוס שמן זית או קנולה
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כף דבש (לא חובה)
עוף ותפוחי אדמה בתנור – ארוחה בתבנית אחת
מתכונים נוספים
עוף שלם בתנור בבישול ארוך הכי טעים בגלקסיה
בשר סינטה עסיסי מדהים על מצע תפוחי אדמה זהובים בתנור
קציצות תפוחי אדמה מרוקאיות (מחמאר)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ושוטפים היטב.
- שוטפים היטב את העוף ומניחים במסננת להתייבש.
- בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים מלבד העוף ותפוחי האדמה ליצירת רוטב.
- מוסיפים את העוף לקערה ומערבבים היטב עד שכל פיסת עוף מצופה ברוטב.
- מסדרים את העוף בתבנית, כשהעור כלפי מטה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
- מפזרים את תפוחי האדמה באופן שווה בין חלקי העוף בתבנית.
- אופים כשעה, הופכים את העוף ותפוחי האדמה ואופים 15 דקות נוספות עד הזהבה.
- לאוהבי תפוחי אדמה קריספיים: הפעילו את הטורבו ואפו כ-20 דקות נוספות, תוך השגחה.
- לאוהבי תפוחי אדמה רכים: אפו 10 דקות נוספות ללא טורבו.
בתאבון!
מתכון של בת אלי.