דרגו את המתכון

מתכון עוף בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון מנצח שכולם יבקשו שוב ושוב!

מכירים את הארוחות המשפחתיות האלה שכולם יושבים סביב השולחן, אומרים "ואוו" ומיד מבקשים תוספת? בדיוק לשם כך יצרנו עבורכם את העוף בתנור הכי מושלם, נימוח וריחני לצד תפוחי אדמה זהובים ומתובלים. קל להכנה, טעים בצורה בלתי רגילה ומעט עבודה – הבטחה שלנו: אחרי שתנסו, המתכון הזה יהפוך לכוכב הקבוע שלכם!

מידע בסיסי על המתכון

מצרכים

הוראות הכנה

  1. חממו תנור מראש ל-200 מעלות במצב חימום עליון-תחתון.
  2. בקערה גדולה ערבבו שמן זית, שום כתוש, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, דבש ומיץ לימון. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וריחנית.
  3. הוסיפו לקערה את חלקי העוף ואת תפוחי האדמה החתוכים. ערבבו היטב עם הידיים כך שהתערובת תכסה כל חלק וחלק – אל תתביישו, העיסוי הזה מבטיח עסיסיות וטעם מדהים!
  4. סדרו בתבנית גדולה את תפוחי האדמה ועליהם הניחו את חלקי העוף. פזרו מעל את ענפי הרוזמרין.
  5. הכניסו לתנור והנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אפו למשך כשעה ורבע עד שהעוף שחום, ריח מדהים ממלא את הבית ותפוחי האדמה מזהיבים ומתרככים.
  6. בתום האפייה, תנו לעוף לנוח 5 דקות לפני ההגשה – הסבלנות הזאת משתלמת ומבטיחה שהביס הראשון יהיה בלתי נשכח!

טיפים להצלחה בטוחה

וריאציות ושדרוגים

איך להגיש?

להשלמת הארוחה, הגישו לצד סלט ירוק מרענן או סלט כרוב קראנצ'י. רוצים להשקיע עוד טיפה? תוספת של אורז לבן נימוח יספוג את הרוטב הטעים מהתבנית וישדרג את החוויה לחלוטין!

למה תאהבו את המתכון הזה?

הכנתם ונהניתם? אל תשמרו את התענוג הזה רק לעצמכם – שלחו לחברים, שתפו ועשו להם את היום טעים יותר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות