דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון מנצח של עוף עם במיה.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:
מצרכים להכנת עוף עם במיה:
- שקית של במיה קפואה (700 גרם) ניתן ורצוי להחליף בבמיה טריה
- 7 שוקי עוף
- קופסא של עגבניות מרוסקות
- 1 בצל דק קצוץ
- כף פפריקה
- חצי כפית כורכום
- מלח
- כף מרק עוף
אופן הכנה:
- בסיר שטוח מחממים שמן ומתחילים בטיגון הבצל עד שהוא נהיה שקוף ואז מסדרים מעל את שוקי העוף ועושים סגירה לעוף מכל הצדדים.
- לאחר שסגרנו את העוף,מוסיפים את הבמיה לסיר וממשיכים בטיגון ואז מוסיפים כף של פפריקה אדומה וחצי כפית של כורכום ומערבבים ונותנים לתבלינים להפתח ואז מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
- מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי של הבמיה(לא להוסיף יותר מדיי מים) ומוסיפים כף של מרק עוף ומערבבים וממליחים בהתאם לטעם אישי,מביאים את הסיר לרתיחה,מכסים ומבשלים למשך שעה על אש בינונית.
- לאחר שעה של בישול (אם הרוטב דליל מדיי, מורידים את המכסה ונותנים לזה להתבשל עד אשר הרוטב מצטמצם) מגישים עם אורז לבן.