עוד מתכון קל ופשוט של דורית אלישע,לא דורש הרבה עבודה ועם תוצאה מרשימה במיוחד
למתכוני עוף נוספים לחצו על הקישור: מתכוני עוף
מצרכים:
שוקי עוף
1 חציל גדול מקולף וחתוך לקוביות (לשים בתוך מסננת את קוביות החציל עם מלח גס על מנת להוריד את המרירות שיש בחציל)
2 בצלים חתוכים לרצועות
פסטה פפרדלה
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוס
סלסלה פטריות טריות
מלח
תבלין עוף
פלפל
3 כפות רוטב סויה
2 כפות צילי מתוק או חריף
3 כפות רוטב טריאקי
כוס מים רותחים עם מעט מלח
אופן ההכנה:
1. את שוקי העוף נתבלן עם תבלין עוף,פלפל ומלח ונקפיץ בווק או מחבת עמוק במיוחדעם כף שמן זית את שוקי העוף עד שנקבל עוף בצבע זהוב ואז נעביר לצד להתקרר.
2. באותו ווק או מחבת ,נקפיץ את הפטריות עם כף שמן זית ונשים בצד.
3. שוב משתמשים בווק או במחבת על מנת להקפיץ את הבצלים עם השום.
4. את קוביות החצילים אפשר לטגן במחבת פסים עם כף שמן זית עד לקבלת צבע זהוב אבל לא חובה על מחבת פסים וכל מחבת אחר יעשה את העבודה.
5. נשים בווק את כל המוצרים שטיגנו (עוף,פטריות,חצילים,בצל,שום ונוסיף תבלון של רוטב סויה,רוטב טריאקי,רוטב צילי מתוק או חריף,כוס מים רותחים עם מעט מלח ומבשלים על להבה נמוכה עד לבישול מלא של שוקי העוף.
6. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן וכאשר מוכן מוסיפים לשוקי העוף ומערבבים
סרטון עם מתכון להכנת עוף עם תפוחי אדמה של ניקי ב: