תפריט סגור

עלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות

עלי גפן ממולאים מתכון
הצטרפו אלינו באינסטגרם

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות.


  • עלי גפן בכמות הרצויה (אפשר משומרים או טריים). משומרים – להשרות במים חמים 20 דק', לסנן ולשטוף. אם טריים להשרות חצי שעה במים רותחים עם כפית אבקת סודה לשתייה, לסנן ולשטוף פעמיים.
  • למילוי
  • חצי ק"ג עוף טחון
  • 2 כוסות אורז רגיל לבן מבושל חלקית (לטגן בכף שמן, להוסיף 1 כוס מים, לתת רתיחה, לבשל על אש קטנה 5 דק' עם מכסה)
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 בצל בינוני קצוץ מטוגן
  • 1 כף אבקת מרק עוף + כפית מלח + כפית פלפל + כף שמן קנולה
  • 5 עלי נענע קצוצים + 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
  • 6 כפות גדושות עגבניות מגורדות (טרי או משימורים)
  • 2 גזרים מגורדים גס
  • לרוטב
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטן או 2 כפות רסק עגבניות
  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שום כתוש
  • 1 כף אבקת מרק עוף + מעט מלח + מעט פלפל
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות מים (אפשר רותחים – מזרז את הבישול)
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטבעות לריפוד תחתית הסיר (לא מבושלים)

אופן ההכנה

  • מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה.
  • מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מטה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי.
  • מקפלים צד ימין פנימה, אח"כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר.
  • מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה"א.
    שופכים את הרוטב על העלים.
  • מניחים צלחת על העלים והרוטב.
  • מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דקות עד לצמצום הרוטב.
  • ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דקות עד לספיגת הרוטב בעלים.
  • 1אוכלים קר או חם – בתיאבון ♥.

Posted in עוף,תוספות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!