עלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות

עלי גפן ממולאים מתכון
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות.

  • עלי גפן בכמות הרצויה (אפשר משומרים או טריים). משומרים – להשרות במים חמים 20 דק', לסנן ולשטוף. אם טריים להשרות חצי שעה במים רותחים עם כפית אבקת סודה לשתייה, לסנן ולשטוף פעמיים.
  • למילוי
  • חצי ק"ג עוף טחון
  • 2 כוסות אורז רגיל לבן מבושל חלקית (לטגן בכף שמן, להוסיף 1 כוס מים, לתת רתיחה, לבשל על אש קטנה 5 דק' עם מכסה)
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 בצל בינוני קצוץ מטוגן
  • 1 כף אבקת מרק עוף + כפית מלח + כפית פלפל + כף שמן קנולה
  • 5 עלי נענע קצוצים + 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
  • 6 כפות גדושות עגבניות מגורדות (טרי או משימורים)
  • 2 גזרים מגורדים גס
  • לרוטב
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטן או 2 כפות רסק עגבניות
  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שום כתוש
  • 1 כף אבקת מרק עוף + מעט מלח + מעט פלפל
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות מים (אפשר רותחים – מזרז את הבישול)
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטבעות לריפוד תחתית הסיר (לא מבושלים)

אופן ההכנה

  • מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה.
  • מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מטה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי.
  • מקפלים צד ימין פנימה, אח"כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר.
  • מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה"א.
    שופכים את הרוטב על העלים.
  • מניחים צלחת על העלים והרוטב.
  • מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דקות עד לצמצום הרוטב.
  • ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דקות עד לספיגת הרוטב בעלים.
  • 1אוכלים קר או חם – בתיאבון ♥.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: