4.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

פאד תאי סלמון מתכון היסטרי

פאד תאי סלמון: חגיגה תאילנדית ים תיכונית

פאד תאי, מנה תאילנדית אהובה וקלאסית, מקבלת תפנית מרעננת עם שילוב של סלמון טרי. השילוב בין טעמי הים העדינים של הסלמון, ירקות פריכים ורוטב פאד תאי מתקתק-חמוץ יוצר חוויה קולינרית ייחודית ומשביעה. המתכון פשוט להכנה ומתאים לכל חובב בישול, בין אם מנוסה או מתחיל.

מקור:

פאד תאי פותח לראשונה בתאילנד במהלך המאה ה-20. המנה הפכה פופולרית במהירות ברחבי העולם בזכות טעמה העשיר ופשטות ההכנה.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. משרים את אטריות האורז במים קרים למשך 30 דקות.
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה על אש גבוהה.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
  4. מוסיפים את השום, הפלפל האדום והגזר ומקפיצים במשך 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את נבטי השעועית ומקפיצים עוד דקה.
  6. דוחפים את הירקות הצידה ומניחים את קוביות הסלמון במחבת.
  7. מטגנים את הסלמון עד שהוא כמעט מוכן, כ-2 דקות מכל צד.
  8. דוחפים שוב את הירקות הצידה ויוצרים שקע במרכז המחבת.
  9. שופכים את הביצים לתוך השקע ומערבבים עד שהן מקושקשות.
  10. מוסיפים את אטריות האורז המסוננות ומערבבים היטב עם כל המרכיבים.
  11. מוסיפים את רוטב הדגים, סוכר הדקלים, מיץ הלימון ופלפל שחור ומערבבים עד שהאטריות מצופות היטב.
  12. מפזרים כוסברה ובוטנים קצוצים (אופציונלי) ומגישים מיד.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות