תפריט סגור

פאי לימון מושלם

פאי לימון מושלם

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפאי לימון מושלם.



  • 120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
  • כוס ורבע קמח לבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 חלמון (הצהוב)
  • 2 כפות חלב (או מים או מיץ תפוזים לפרווה)
  • לקרם
  • כפית ג'לטין
  • 2 כפות מים
  • 3 ביצים
  • 100 גר' חמאה רכה (או מחמאה לפרווה)
  • 2/3 כוס מיץ לימון
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • קורט מלח
  • למרנג
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • השימוש בכוס חד פעמית לשתייה חמה ותבנית לפאי קוטר 24

אופן ההכנה:

  • להכנת הבצק:.
  • במעבד מזון עם להב פלדה לערבב חמאה, קמח, א. סוכר, סוכר וניל ומלח לתערובת פירורית..
  • להוסיף חלמון ולהמשיך לערבל עד קבלת בצק..
  • להוסיף את החלב ולערבב היטב..
  • לאחד לכדור, לשטח אותו מעט, לעטוף בניילון נצמד ולהניח לחצי שעה במקרר..
  • על משטח מקומח לרדד לעלה בעובי כ- 2 מ"מ ולהניח בתבנית קוטר 24 משומנת. לדקור עם מזלג ולקרר חצי שעה במקפיא..
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות, להניח על הבצק נייר אפייה משומט ולמלא עליו בקטניות (שעועית )..
  • לאפות 12 דק' עד שהשוליים מזהיבים..
  • להסיר את נייר האפייה עם הקטניות ולהמשיך לאפות עוד 15 דק' או עד שמזהיב. לצנן לחלוטין..
  • קרם לימון:.
  • בקערית קטנה לערבב יחד ג'לטין ומים. להשהות 10 דק' בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל המים..
  • שמים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר, קליפת לימון ומלח ולטרוף היטב עם מטרפה..
  • לבשל על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך..
  • ברגע שהקרם מתחיל לבעבע לסגור את האש..
  • מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהכל נמס..
  • מסננים את הקרם ויוצקים על הבצק האפוי בתבנית..
  • מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לקירור..
  • מרנג:.
  • מניחים בקערת מיקסר חלבונים, סוכר ומלח ולהניח על סיר עם מים רותחים. (בן מארי).
  • לחמם בעדינות עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה..
  • לחבר את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ולהקציף במשך 10 דק' במהירות גבוהה או עד שמתקבל קרם מרנג יציב ואחיד..
  • מעבירים את קרם המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות על הקרם לימון..
  • שורפים מעט עם ברנר או מכניסים לתנור מחומם מראש על מקסימום בטורבו למשך דקה ולא יותר – לבדוק כל הזמן. כשקצוות המרנג משחימים מייד מוציאים..
  • ניתן לשמור במקרר עד ההגשה..
Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!