פאי לימון מושלם

פאי לימון מושלם

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפאי לימון מושלם.


  • 120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
  • כוס ורבע קמח לבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 חלמון (הצהוב)
  • 2 כפות חלב (או מים או מיץ תפוזים לפרווה)
  • לקרם
  • כפית ג'לטין
  • 2 כפות מים
  • 3 ביצים
  • 100 גר' חמאה רכה (או מחמאה לפרווה)
  • 2/3 כוס מיץ לימון
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • קורט מלח
  • למרנג
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • השימוש בכוס חד פעמית לשתייה חמה ותבנית לפאי קוטר 24

אופן ההכנה:

  • להכנת הבצק:.
  • במעבד מזון עם להב פלדה לערבב חמאה, קמח, א. סוכר, סוכר וניל ומלח לתערובת פירורית..
  • להוסיף חלמון ולהמשיך לערבל עד קבלת בצק..
  • להוסיף את החלב ולערבב היטב..
  • לאחד לכדור, לשטח אותו מעט, לעטוף בניילון נצמד ולהניח לחצי שעה במקרר..
  • על משטח מקומח לרדד לעלה בעובי כ- 2 מ"מ ולהניח בתבנית קוטר 24 משומנת. לדקור עם מזלג ולקרר חצי שעה במקפיא..
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות, להניח על הבצק נייר אפייה משומט ולמלא עליו בקטניות (שעועית )..
  • לאפות 12 דק' עד שהשוליים מזהיבים..
  • להסיר את נייר האפייה עם הקטניות ולהמשיך לאפות עוד 15 דק' או עד שמזהיב. לצנן לחלוטין..
  • קרם לימון:.
  • בקערית קטנה לערבב יחד ג'לטין ומים. להשהות 10 דק' בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל המים..
  • שמים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר, קליפת לימון ומלח ולטרוף היטב עם מטרפה..
  • לבשל על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך..
  • ברגע שהקרם מתחיל לבעבע לסגור את האש..
  • מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהכל נמס..
  • מסננים את הקרם ויוצקים על הבצק האפוי בתבנית..
  • מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לקירור..
  • מרנג:.
  • מניחים בקערת מיקסר חלבונים, סוכר ומלח ולהניח על סיר עם מים רותחים. (בן מארי).
  • לחמם בעדינות עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה..
  • לחבר את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ולהקציף במשך 10 דק' במהירות גבוהה או עד שמתקבל קרם מרנג יציב ואחיד..
  • מעבירים את קרם המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות על הקרם לימון..
  • שורפים מעט עם ברנר או מכניסים לתנור מחומם מראש על מקסימום בטורבו למשך דקה ולא יותר – לבדוק כל הזמן. כשקצוות המרנג משחימים מייד מוציאים..
  • ניתן לשמור במקרר עד ההגשה..

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: