דרגו את המתכון
נירית טיירי משתפת אותנו במתכון שלה לפאי פאדג' שוקולד וגבינה.
כל פעם שמוזכר כוס במתכון הכוונה לכוס חד פעמי של שתיה חמה.
התבנית שנשתמש בה היא תבנית פאי בקוטר 24.
לפאדג’ השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס קמח
2 ביצים
לשכבת הגבינה:
1 גבינה לבנה 5/9% (250 גרם)
1 שמנת חמוצה
2 כפות פודינג וניל
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
אופן הכנה :
- נמיס את השוקולד והחמאה בבן מארי או במיקרו
- נוסיף את הסוכר והסוכר וניל ונערבב טוב, כשהתערובת חמה ככה הסוכר נמס פנימה.
- נחכה טיפה שיתקרר ואז נוסיף את הביצים, נערבב טוב טוב עד שהן נבלעות. נוסיף לאט לאט את הקמח עד שגם הוא נבלע
- נשמן תבנית פאי קוטר 24 ולשפוך את שכבת השוקולד
- לערבב טוב טוב את כל המצרכים לשכבת הגבינה. ונשפוך מעל שכבת השוקולד באמצע
- ועם קיסם ליצור צורות ולערבב בין השכבות. אבל לשמור על שוליים שוקולד לפאי
- נאפה 25-30 דקות בחום 180 מעלות
- נעביר ישר למקרר לשעה לפחות ולזלול
דגשים למתכון:
- ניתן להשתמש בתבנית פאי מתפרקת הבלילה לא תשפך.
- אפשר לשים קמח במקום קורנפלור אבל עדיף קורנפלור.
- אפשר להמיר את הגבינה במתכון בגבינת שמנת.
- ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר.
- במקום שמנת חמוצה ניתן לשים עוד קופסת גבינה.
- במקום חמאה ניתן לשים מחמאה