דרגו את המתכון

פבלובה פירות יער מתכון חלומי

פבלובה היא קינוח קלאסי שמקורו באוסטרליה. הוא עשוי ממרנג רך ואוורירי, ועליו פירות יער טריים או קפואים. פבלובה היא קינוח מושלם לאירוח, והיא מתאימה לכל אירוע.

ארץ מקור

פבלובה נקראת על שם הבלרינה הרוסיה אנה פבלובה, שהייתה פופולרית באוסטרליה במאה ה-20. על פי האגדה, המרנג הקל והאוורירי של הפבלובה הזכיר לבשלנים האוסטרלים את התנועות הקלילות של הבלרינה.

מצרכים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-110 מעלות.
  2. על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מציירים עיגול בקוטר 20 ס"מ.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף רך.
  4. בהדרגה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  5. מוסיפים את הקורנפלור והחומץ ומקציפים עוד כמה שניות.
  6. מעבירים את הקצף לתבנית האפייה ומסדרים בצורת עיגול.
  7. אופים במשך שעתיים וחצי, עד שהמרנג מתייבש לחלוטין.
  8. מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים למשך שעה נוספת.
  9. בזמן שהפבלובה מתקררת, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  10. מעבירים את הפבלובה לצלחת הגשה ומקשטים בקצפת ובפירות יער.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

זמן הכנה

הצעות הגשה

יתרונות תזונתיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות