Search

פחזניות חלביות: מתכון מושלם לפחזניות אווריריות ונימוחות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לפחזניות במילוי קצפת וניל

זמן הכנה: כ-45 דקות זמן אפייה: כ-30 דקות סה"כ: כשעה ו-15 דקות

מרכיבים לבצק:

  • כוס חלב (240 מ"ל)
  • 100 גרם חמאה
  • כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כוס קמח (140 גרם)
  • 3 ביצים גדולות

מרכיבים לקצפת:

  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
  • כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

מתכונים נוספים

פחזניות מקורמלות מתיקות מושלמת
מתכון לעוגת פחזניות משמינה לאללה אבל טעימה פיצוצים
מתכון קל לפחזניות חלומיות

אופן הכנה:

  1. בצק: בסיר, מרתיחים יחד חלב, חמאה, סוכר ומלח. כשהתערובת רותחת, מכבים את האש ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים היטב בכף עץ עד שנוצר גוש בצק.
  2. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כ-2 דקות כדי להוציא את האדים. כשהבצק מעט התקרר אך עדיין חם, מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד שהיא נטמעת בבצק. חוזרים על הפעולה עם שתי הביצים הנותרות, תוך כדי עיבוד של דקה לאחר כל הוספה.
  3. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, או עד שהפחזניות מזהיבות. פותחים בזהירות את דלת התנור ומניחים כף עץ בין הדלת לתנור כדי לאפשר לאדים לצאת. אופים עוד 5 דקות.
  5. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את הפחזניות לצינון בתוך התנור כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים לצינון מלא.
  6. קצפת: בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
  7. חותכים את הפחזניות לרוחב וממלאים בקצפת.

טיפ: כדי להבטיח שהפחזניות יציבות ולא יתמוטטו, חשוב להקפיד על זמני האפייה והצינון.

מתכון של נאוה מלכה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות