Search

פטאייר ערבי במילויים שונים

פטאייר מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פטאייר ערבי במילויים שונים

מה זה פטאייר?
זה מעין בצק ממולא לרוב בעשבים טריים כגון תרד,זעתר.
פרח רסלאן משתפת אותנו במתכון מושלם של פטאייר.

מצרכים:

בצק
3 כוסות קמח
½ כוס שמן זית
¼1 כוסות מים פושרים
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
מילוי:
4 כוסות תרד
4 כפות בצל, קצוץ דק
4 כפות צנוברים
¾ כוס מיץ לימון
½ כוס שמן זית
1 כפית סומאק
מלח ופלפל שחור
½ כפית שבע בהרט
אפשרויות מילוי נוספות:
מילוי זעתר קלאסי
1 כוס עלי זעתר טריים
1 בצל סגול בינוני קצוץ
מיץ לימון
¼ כוס שמן זית
½ כפית סומאק
מילוי ריגלת הגינה
2 כוסות ריגלת הגינה
1 עגבנייה גדולה קצוצה
1 בצל קצוץ
1 כפית סומאק
½ כפית שבע בהרט
1 לימון מיץ
¼ כוס שמן זית
מלח
טיפ
מפזרים את המלח על עלי התרד, מניחים לשתי דקות ומנקזים היטב־היטב את עודפי המים.

מתכונים נוספים:
עוואמה אמיתי מתכון קל (סופגניה ערבית)
סלט בורגול ערבי – טבולה
מקלובה עוף ערבי – מתכון מנצח

סרטון עם מתכון נוסף של פטאייר:

אופן הכנה:
1. בצק: מערבים את הקמח, השמן והשמרים עם המים והמלח. מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך ¼ שעה עד ½ שעה. לאחר מכן חותכים וקורצים כדורים בגודל ביצה ומניחים גם להם לתפוח למשך מספר דקות.
2. מכינים את תערובת המילוי: מנקים את התרד, נפטרים מקצוות הגבעולים הקשים ומעלים לא טובים. חותכים את התרד, שוטפים היטב וסוחטים את העלים מהנוזלים. מערבבים עם הבצל, הסומאק, הלימון ושמן הזית.
3. מרדדים את הבצק, מניחים במרכזו של כל כדור מרודד את המילוי, ללא נוזלים. עוטפים את המילוי בבצק, מהדקים ומדביקים את הקצוות כך שמתקבלת צורת משולש.

אופים בתנור, בחום גבוה של 275-250 מעלות עד להזהבה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות