דרגו את המתכון

פטריות ממולאות בגבינה שמנת ברוטב גן עדן

ברוכים הבאים לתענוג קולינרי המחברת את הטעמים הארציים של הפטריות עם העושר הקרמי של גבינה, הכל עטוף ברוטב שמנת טעים. המתכון הזה הוא חגיגה אמיתית של פינוק, מושלם לארוחות ערב נעימות או מפגשים מרשימים. מקורו בלב המטבח הים תיכוני, זוהי מנה המגלמת נוחות ותחכום באותה מידה.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית אפייה בשמן זית ומניחים בצד.
  2. נקו את הפטריות על ידי ניגובן במטלית לחה או צחצוח בעדינות מכל לכלוך. מסירים את הגבעולים ומחללים בזהירות את המרכזים בעזרת כף קטנה, תוך יצירת מקום למילוי הגבינה. קוצצים דק את גבעולי הפטריות ומניחים בצד.
  3. מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, פרמזן מגוררת, שום טחון, פטרוזיליה קצוצה וגבעולי פטריות שמורים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד היטב.
  4. בעזרת כפית או שק זילוף, ממלאים כל כובע פטריות בנדיבות בתערובת הגבינה, ומגבעים אותה מעט מעל.
  5. מסדרים את הפטריות הממולאות בתבנית האפייה המוכנה, מוודאים שהן מרווחות באופן שווה.
  6. בסיר קטן מחממים את שמן הזית והחמאה על אש בינונית. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הפטריות הממולאות למחבת, מסדרים אותן בשכבה אחת. מבשלים 2-3 דקות מכל צד עד שהם מתחילים להשחים מעט.
  7. יוצקים את השמנת המתוקה לסיר שמסביב לפטריות, ומאפשרים לה להתבשל בעדינות. מפזרים קורט אגוז מוסקט על הרוטב לתוספת טעם אם רוצים.
  8. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, או עד שהפטריות רכות ומלית הגבינה זהובה ומבעבעת.
  9. לאחר הבישול, מוציאים את הכלי מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני ההגשה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה נוספת אם רוצים.
  10. מגישים את הפטריות הממולאות בגבינת השמנת חמימות, מטפטפים אותן ברוטב הדקדנטי מהמחבת.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל מרכיבי החלב מאושרים כשרות. החליפו חמאה במרגרינה כשרה ובחרו בגבינות כשרות.

כדי להפוך את המתכון הזה לידידותי לטבעוני, החליפו את גבינת השמנת בחלופה נטולת חלב, כמו גבינת שמנת על בסיס שקדים או קשיו. בחר פרמזן טבעוני או שמרים תזונתיים עבור הטעם הגבנתי.

התנסו בסוגים שונים של פטריות, כמו פורטובלו או קרמיני, למגוון מרקמים וטעמים.

שפר את הרוטב על ידי הוספת נתז של יין לבן או קורטוב של חומץ בלסמי לבעיטה חריפה.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה משמש 4 כמתאבן מענג או 2 כמנה עיקרית דשנה.

זמן הכנה: כ-30 דקות מתחילתו ועד סופו.

רמת קושי: קלה. למרות שהוא משדר אלגנטיות, המתכון הזה פשוט להפתיע להכנה, מה שהופך אותו מתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות