דרגו את המתכון

פטריות ממולאות גבינה ותרד

פטריות ממולאות גבינה ותרד: פינוק חם וטעים

פטריות ממולאות הן מנה קלאסית אהובה, שמקורה כנראה באיטליה. הן מציעות שילוב מושלם של טעמים ומרקמים: פטריות עסיסיות, מילוי גבינתי עשיר ותרד רענן. הן יכולות לשמש כמנה ראשונה, תוספת לארוחה או אפילו כמנה עיקרית קלה.

מצרכים (ל-10 פטריות):

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מנקים את הפטריות ומרססים אותן מבפנים ומבחוץ במעט שמן זית.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
  5. מוסיפים את התרד ומטגנים עד שהוא נובל.
  6. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  7. מערבבים בקערה את גבינת המוצרלה, גבינת הפרמזן והפטרוזיליה.
  8. ממלאים את הפטריות בתערובת התרד והגבינה.
  9. מסדרים את הפטריות הממולאות בתבנית אפייה.
  10. אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שהפטריות מזהיבות והגבינה נמסה.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

הצעות הגשה:

פטריות ממולאות הן מנה קלה להכנה, טעימה ומזינה. הן דרך נהדרת לשלב ירקות בתזונה שלכם ולפנק את המשפחה והחברים. נסו אותן עוד היום ותיהנו!

יתרונות תזונתיים:

פטריות הן מקור טוב לוויטמינים ומינרלים, כמו ויטמין D, ויטמין B1, אשלגן וזרחן. תרד הוא מקור מצוין לוויטמין A, ויטמין C, חומצה פולית וברזל. גבינה היא מקור טוב לסידן וחלבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות