פיתות ביתיות מתכון קל

פיתה ביתית מתכון במחבת
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מקס מלכיאל משתף אותנו במתכון שלו לפיתות ביתיות.

מצרכים:

500 גרם קמח (אפשר שילוב של 100 גרם קמח מלא ו-400 גרם קמח רגיל)
כפית שמרים יבשים
כפית מלח
כַפית סוכר
חצי כפית אבקת אפייה (אופציונלי אך מומלץ)
300 מ"ל מים פושרים
טיפ:
לא צריך להוסיף שמן , אפשר להשתמש בכל סוג של קמח. כוסמין, מלא, מעורב. זה לא משנה.

אופן הכנה:

  • בקערה שמים את הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים ואת המלח והסוכר ומערבבים קלות.
  • מוסיפים לתערובת הקמח את המים הפושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  • יוצרים מהבצק כדור,שמים בקערה מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת ומתפיחים למשך שעה.
  • לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לחתיכות של 80 גרם (אם אין משקל לחלק את הבצק ל-10 חתיכות שוות.
  • יוצרים מכל חתיכה כדור ,מכסים את כל הכדורים במגבת ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות מקמחים קלות את משטח העבודה ובעזרת מערוך יוצרים את צורת הפיתה כפי שמוצג בסרטון.
  • בינתיים מחממים את המחבת על האש (ללא שמן)
  • כאשר המחבת חמה שמים עליה פיתה וממתינים דקת עד שמתבשלת היטב ומתנפחת, במידה והפיתה מקבלת צבע מהר מדיי יש להנמיך את האש ולהמשיך בתהליך).
  • חוזרים על התהליך עם שאר הפיתות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: