פסטייה עוף מרוקאית

פסטייה עוף אישית
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השף גיא פרץ משתף אותנו במתכון שלו לפסטייה עוף מרוקאית.

מצרכים:

1 עוף שלם
עלי דפנה
פלפל אנגלי
3 בצלים מטוגנים (לחתוך לרצועות כל בצל ואז לטגן עד להשחמה של הבצל).
צימוקים
אגוזי מלך מטוגנים
שקדים פרוסים מטוגנים
גינגר מגורד
כוסברה קצוצה
כף קינמון
כפית פלפל שחור
3 כפות סוכר
מעט מלח
עלי סיגר/דפי פילו

אופן הכנה:

  1. שמים בסיר את העוף מכסים במים,מוסיפים כמה גרגירים של פלפל אנגלי וכמה עלי דפנה ומבשלים למשך שעה עד שעה ורבע , עד אשר מתפרק מהעצמות ושמים בצד להתקרר מעט.
  2. מפרידים את העוף המבושל מהעצמות ומפוררים לתוך קערה.
  3. מוסיפים לקערה את הבצל,צימוקים,אגוזי מלך,שקדים,גינגר,כוסברה,קינמון,פלפל שחור,סוכר ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. ממלאים את עלי הסיגר או את דפי הפילו כפי שמוצג בסרטון (בהתאם לדוגמא שהכי התחברתם אליה) ואופים (180 מעלות למשך 12-14 דקות) או מטגנים עד לקבלת פסטייה זהובה וקריספית. ניתן לפזר אבקת סוכר וקינמון מעל או סילאן עם טחינה גולמית או ריבת עגבניות שרי או ריבת בצל.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפסטייה עוף על ידי השף גיא פרץ:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: