פסטרמה ביתית מתכון מושלם

פסטרמה ביתית מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

זהר עברו משתף אותנו במתכון שלו לפסטרמה ביתית מושלמת.

  • 750 גרם חזה הודו או חזה עוף (עד 1 ק"ג )
  • 3 כוסות מים (720 מ"ל)
  • 3 כפות שטוחות מלח

לציפוי:

  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 2 כפות דבש
  • 1 ½ כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוקה
  • 1 כף פפריקה שטוחה

אופן ההכנה

  • נשרה את חזה ההודו או עוף במים על מלח במשך לילה – המים אמורים לכסות את הנתח.
  • אחרי השרייה, נוציא את הנתח מהמים ונשטוף במי ברז. נייבש בעזרת מגבות נייר. מחממים תנור ל-200 מעלות (חשוב שהוא יהיה חם!)
  • בינתיים ניקח תבנית קטנה ונערבב בקערית את כל חומרי הציפוי.
  • נמרח את הציפוי על הנתח מכל הכיוונים, ואז נניח ישירות על התבנית ונכניס לתנור לרבע שעה.
  • נכבה את התנור עם בשר בפנים ונשאיר אותו להתקרר לחלוטין. עדיף לעשות בערב כך שאפשר להשאיר בתנור עד הבוקר.

טיפים:

  • אפשר לשלב בציפוי כל מה שאוהבים. 
  • חשוב לא לדלג על שלב ההשרייה כי הבשר עלול לצאת תפל מבפנים
  • חזה הודו מאוד עדין ומתייבש בקלות, לכן משתדלים לא להשאיר את הפסטרמה יותר מדי זמן בתנור.

איך יוצרים את הצורה המלבנית כשהנתח לפני האפייה, הוא די שטוח?
לקחים תבנית קטנה כזו ומכניסים אליה את כל החתיכה. ואז בתנור זה גם מתכווץ.

מתכון נוסף כולל סרטון להכנת פסטרמה ביתית:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: