תפריט סגור

פס גבינה אפויה

פס גבינה אפויה

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לפס גבינה אפויה.


  • הכמויות ל- 2 פסי גבינה  או
  • פס אחד ובשאר הבצק והמילוי גביניות אישיות.
  • אז למי שממהרת ואין המון זמן יכולה להכין את המתכון המשגע הזה😍
  • מצרכים
  • 1 חבילת בצק שמרים עלים של זוגלובק
  • מופשר לילה שלם במקרר.
  • למילוי
  • 2 שקיות של גבינת טוב טעם(סה"כ 500 גרם)
  • 1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 1 גבינת שמנת ( 250 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר ( חד פעמי חם)
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • גרדת לימון מחצי לימון
  • לערבב את הכל היטב .
  • מי שאוהבת צימוקים יכולה להוסיף, אצלי לא אוהבים.
  • לסירופ
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • לבשל על הגז עד להסמכה.
  • אופן ההכנה
  • להכנת הפס פותחים את הבצק וחותכים מלבן באורך שבא לכן.
  • ממלאים באמצע 2 פסים של מילוי בנדיבות לאורך כל המלבן.
  • בשני הצדדים חותכים פסים לאורך כל המלבן ומתחילים להעביר מעל הגבינה פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עד הסוף.
  • מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  • בזמן העוגה בתנור מכינים את הסירופ.
  • מיד לאחר האפייה מרטיבים עם הסירופ שהכנו.
  • נותנים לזה להתקרר קצת ומעבירים לכלי איחסון.
  • שומרים בקירור כמובן .
  • מי שרוצה יכולה להכין פס גבינה אחד ובשאר הבצק והמילוי להכין גבניות.
  • בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤❤
  • מי שרוצה כמובן יכולה להכין בצק שמרים ולמלא בגבינה/ שוקולד/ חלבה וכו' …
  • מצרכים לבצק שמרים:.
  • 1 ק"ג קמח.
  • 2 כפות שמרים.
  • 1 כף משפר אפיה.
  • 3/4 כוס סוכר.
  • 3 ביצים.
  • 1 כוס שמן.
  • 2 סוכר וניל.
  • 2 כוסות מים פושרים( חד פעמי קר-להוסיף בהדרגה).
  • גרידת לימון .
  • אופן ההכנה:.
  • בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב , נוסיף הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-8 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
  • נעביר לקערה להתפחה של שעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.
  • נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות.
  • מרדדים כל כדור למלבן דק, מורחים את המילוי, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לרולדה.
  • נחצה את הרולדה לשניים ואז נלפף אותם יחד לבורג.
  • אפשר גם לחלק מראש כל כדור ל-2 , למרוח מילוי , לגלגל לרולדה וללפף את 2 הרצועות וליצור בורג.
  • נעביר לתבנית אינגליש משומנת ונניח להתפחה נוספת של 40 דקות או עד להכפלת הנפח.
  • נבריש את העוגה בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר .
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות(אפשר ורצוי בטורבו) משהו כמו – חצי שעה.

סרטון עם מתכון של עוגת שמרים במילוי גבינה:

Posted in מתכונים לעוגות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!