מרכיבים
8 סטייק פרגית פתוח לסטייק (אפשר עם או בלי עור – הכנתי בלי עור)
לרוטב –
3 כפות שמן, כף פפריקה מתוקה בשמן, חצי כף פפריקה חריפה, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, כף תבלין גריל עוף, כף אבקת מרק עוף, כפית שום גבישי, 2 כפות צ'ילי מתוק, כוס מים רותחים
למילוי –
כוס אורז בסמטי או פרסי
1 בצל קצוץ דק
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן שקדים מולבנים פרוסים או צנוברים קלויים על מחבת ללא שמן כמה שניות
תבלינים – כפית בהרט, כף אבקת מרק עוף, כף פפריקה מתוקה בשמן, כפית מלח, כפית פלפל שחור
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
אליעזר במטבח פרגיות ממולאות
מתכונים נוספים
אורז עם פרגיות בסיר אחד המתכון המושלם לארוחת צהריים
פרגיות בתנור עם ירקות שורש (גם הילדה שלי שלא אוכלת כלום התמכרה לזה!)
אורז עם פרגיות בתנור מתכון מנצח
אופן ההכנה
1. לבשל את האורז חצי בישול (8 דקות עם כוס מים רותחים) ולהניח בקערה.
2. להוסיף את הבצל הקצוץ, התבלינים, החמוציות, הצימוקים, השקדים או הצנוברים והפטרוזיליה ולתת להתקרר.
3. לחמם תנור 200 מעלות רגיל.
4. להניח את הפרגית על משטח עבודה ולפרוס אותה..
5. להניח 2-3 כפות גדושות מהמילוי באמצע ולגלגל את הפרגית על המילוי.
6. להכין סיר סוטאז' רחב ובו 3 כפות שמן.
7. להניח את הפרגיות הממולאות כשפתח הגלגול כלפי מטה.
8. לערבב היטב את מצרכי הרוטב ולמזוג על הפרגיות. לנענע מעט את הסיר.
9. להרטיב נייר אפייה היטב, לסחוט ולכווצץ אותו שיהיה מקומט. להניח אותו כשהוא לח על הפרגיות.
10. מעל לכסות עם נייר כסף את כל הסיר ולהכניס לתנור ללא מכסה ל- 30 דקות.
11. להסיר את נייר הכסף ואת נייר האפייה, עם כף למזוג מהרוטב בתחתית הסיר על הפרגיות ולאפות עוד 10 דקות עד השחמה.
מתכון של אורית לוי