פריטטה – המתכון הכי קל לארוחת ערב
אילנה לוי משתפת אותנו במתכון הכי טוב לארוחת ערב של פריטטה.
מצרכים:
3 תפוחי אדמה (קלופים ומגוררים)
4 ביצים (טרופות)
1 בצל (מגורר)
1 קופסה פטריות חתוכות (כ-250 גרם)
מעט פטרוזיליה
מעט שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור (גרוס)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
פריטטה תפוח אדמה וגבינות מושלמת
חזה עוף במילוי בשר טחון (פופייט)
טורטיה במילוי פרגיות ופטריות ברוטב סיני
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לגרד בפומפייה 3 תפוחי אדמה, להניח לחצי שעה במסננת ולהוסיף רבע כפית מלח להגרת הנוזלים
2. במחבת טפלון לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה, לסחוט את תפוחי האדמה, להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן ולערבב מידי פעם עד שמתקבל צבע חום יפה בערך 10 דקות
3. להוסיף עוד 2 כפות שמן למחבת וקופסת פטריות חתוכות ושטופות. להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולשפוך מעל 4 ביצים טרופות עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס
4. לערבב מעט, להנמיך להבה, לכסות את המחבת ולבשל כרבע שעה. להניח את המחבת על מטלית ספוגה במים, לכסות עם צלחת שטוחה ולהפוך. זהירות, זה חם! להחליק את הפריטטה בחזרה לתוך המחבת כדי שהצד השני ימשיך להיטגן והפעם ללא מכסה לעוד 10-15 דקות
5. אפשר להכניס את המחבת לתנור להמשך אפייה, זה חוסך את הצורך להפוך. לפני ההכנסה לתנור כדאי לעטוף את הידית בנייר כסף