חיפוש

פלפל ממולא מתכון קל מפוצץ טעמים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פלפל ממולא מתכון קל מפוצץ טעמים

מה שבטוח, הנה מתכון פשוט לפלפלים ממולאים שסופר קל להכנה, אך טעים להפליא! פלפלים ממולאים הם מאכל קלאסי שנהנו ממנו בתרבויות רבות במשך דורות. הם כמו כלי מאכל קטנים, עמוסים בתערובת טעימה של מרכיבים, ואפויים לשלמות.

מקורות חכמים, לפלפלים ממולאים יש שורשים במטבחים שונים, מהים תיכוני ועד מקסיקני. הם צדדיים וניתנים להתאמה, ומאפשרים מגוון רחב של מילויים בהתאם למה שיש בהישג יד או העדפות טעם אישיות. בין אם אתם משתמשים בפלפלים, פלפלים פובלנו או כל זן אחר, הרעיון נשאר זהה: תמלאו אותם, אפו אותם ותיהנו מהם!

כעת, בוא ניכנס לדקויות של מה שתצטרך:

רכיבים:

4 פלפלים גדולים (כל צבע שאוהבים)

1 כוס אורז מבושל (לבן או חום, שיחתכם)

1 כוס חלבון מבושל (בשר בקר טחון, הודו, עוף או חלופות על בסיס צמחי כמו עדשים או קינואה לטוויסט צמחוני)

1 כוס ירקות חתוכים לקוביות (בצל, קישואים, פטריות, מה שבא לכם)

1 כוס רוטב עגבניות

1 כוס גבינה מגוררת (מוצרלה, צ'דר או גבינה טבעונית לאופציה ללא חלב)

מלח ופלפל לפי הטעם

תבלינים לבחירה: אבקת שום, פפריקה, תיבול איטלקי

הוראות בישול:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. פורסים את החלק העליון מהפלפלים ומסירים את הגרעינים והקרומים מבפנים. תנו להם שטיפה מהירה ויבשו אותם.
  3. בקערת ערבוב גדולה, שלבו את האורז המבושל, החלבון, הירקות החתוכים לקוביות, מחצית מרוטב העגבניות, מחצית מהגבינה המגוררת, ותבלינים לבחירתכם. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. ממלאים כל פלפל בתערובת המילוי, אורזים אותו היטב.
  5. מניחים את הפלפלים הממולאים בתבנית אפייה בעמידה זקופה. יוצקים את רוטב העגבניות הנותר על החלק העליון של הפלפלים.
  6. מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהפלפלים רכים.
  7. מסירים את נייר הכסף, מפזרים את יתרת הגבינה המגוררת מעל החלק העליון של הפלפלים ואופים 5-10 דקות נוספות, או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
  8. לאחר ביצוע, הניחו לפלפלים הממולאים להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. אתה יכול להחליף כל מרכיב לא כשר בחלופות כשרות.

אם אתה נמנע ממרכיבים מסוימים, אל תהסס להתאים אישית את המילוי לטעמך. אתה יכול להחליף את החלבון או הגבינה בחלופות שמתאימות להעדפות התזונתיות שלך.

יתרונות תזונתיים:

  • פלפלים ממולאים הם מאכל בריא, עמוס בחומרים מזינים. 
  • פלפלים עשירים בויטמין C ובנוגדי חמצון, בעוד שהחלבון והסיבים מהאורז והירקות יוצרים ארוחה ממלאת ומאוזנת. 
  • בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המרכיבים כך שיתאימו לצרכים התזונתיים שלך, בין אם אתה מכוון לאפשרויות דלות פחמימות, ללא גלוטן או ללא חלב.

גודל מנה: מתכון זה מניב 4 פלפלים ממולאים, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע הבא.

זמן הכנה: זמן ההכנה הוא בסביבות 15-20 דקות, עם 30 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-פייז! זה פשוט וידידותי למתחילים, ללא טכניקות מפוארות מעורבות.

טיפים:

  • אל תבשלו יתר על המידה את תערובת המילוי לפני מלית הפלפלים, כי היא תמשיך להתבשל בתנור.
  • אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם המילויים! הוסף קצת שעועית מבושלת, תירס או עגבניות חתוכות לתוספת טעם ומרקם.
  • אם אתם אוהבים מעט קראנץ', פזרו מעט פירורי לחם או שבבי טורטייה מרוסקים מלמעלה לפני האפייה.
  • שאריות אפשר לשמור במקרר לכמה ימים ולחמם במיקרוגל או בתנור לארוחה קלה ומהירה.

זהו זה! עם כמה מרכיבים פשוטים ושלבים פשוטים, תהיה לך מנה דשנה ומשביעה שבטוח תהפוך למרכיב עיקרי בסיבוב המתכון שלך. תהנה מהפלפלים הממולאים שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות