פריקסה מתכון מושלם -שונטל אלמועלם

פריקסה מתכון קל
שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון הקל שלה לפריקסה.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון הקל שלה לפריקסה.

1 ק"ג קמח לבן
קובייה או 50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר לבן
1 כף מלח דק
1/2 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים
לטיגון:
1 בקבוק שמן קנולה
למלית:
ביצה קשה
טונה בשמן
לימון כבוש
אריסה
טחינה מוכנה

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
2. משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
3. מטגנים בשמן עמוק וממלאים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: