תפריט סגור

פריקסה מתכון קל

פריקסה מתכון קל

חגית אלקבץ משתפת אותנו במתכון שלה לפריקסה אוורירי.

מצרכים:
1 ק"ג קמח
חצי כף מלח
2 וחצי כוסות מים חמימים
1 ביצה
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים


אופן ההכנה:
1. שמים בקירת המיקסר את כל החומרים ומפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות בינונית ל-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2. משמנים את הקערה והידיים ,יוצרים מהבצק כדור, מכסים עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים לשעה וחצי.
3. לאחר שעה וחצי של תפיחה לשים את הבצק על מנת להוריד אוויר,יוצרים שוב כדור ומתפיחים לשעה נוספת.
4. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל 16-17 כדורים עגולים ואז יוצרים מכל כדור עגול לחמניה,כאשר את השוליים מרדדים יותר על מנת ליצור שפיצים כמו בלמניית פריקסה טיפוסית.
5. יוצרים ריבועים של נייר אפייה ושמים את הלחמניות שהכנו מעל ריבועי הנייר אפיה ומשאירים לתפיחה נוספת של חצי שעה.
6. מטגנים שמן חם ועמוק,מניחים את הלחמניה עם נייר האפייה ולאחר דקה מסירים,מטגנים כל לחמניה 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

למילוי:
קוביות תפוחי אדמה מבושל
קוביות של ביצים קשות
אריסה
כמון
שמן
לימון
פלפל שחור
מלח
מערבבים את הכל לתערובת אחידה
ניתן להוסיף לפריקסה,לימון כבוש או זיתים או כל תוספת אחרת שאוהבים.

Posted in בצקים

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!