דרגו את המתכון

פשטידה מעולה שתמיד מצליחה

פשטידות הן מאכל פופולרי בכל העולם, ויש סיבה לכך. הן קלילות, נהדרות לארוחת ערב, ואפשר להכין אותן עם מגוון רחב של מרכיבים.

הפשטידה הזו היא אחת הפשטידות האהובות עליי, והיא תמיד מצליחה. היא עשויה מבצק פריך, מילוי של גבינות ותרד, ואפייה בתנור. הפשטידה הזו היא טעימה, פריכה מבחוץ ועשירה מבפנים. היא מתאימה לארוחת ערב, לאירוח, או סתם כחטיף.

מקור המתכון

המתכון הזה הוא מתכון משפחתי שלי. אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה אותו כל הזמן כששהייתי ילדה. זה היה אחד המאכלים האהובים עליי, ואני אוהבת להמשיך להכין אותו גם היום.

רשימת מרכיבים

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את הקמח והמלח בקערה.
  3. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי.
  4. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.
  6. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  7. משמנים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
  8. מעבירים את הבצק לתבנית ומרפדים אותו כך שהוא מכסה את כל התבנית.
  9. מניחים את התרד על הבצק.
  10. מערבבים יחד את הגבינות, הביצים, החלב, המלח והפלפל השחור.
  11. יוצקים את תערובת הגבינות על התרד.
  12. אופים בתנור החם במשך 45-50 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

45 דקות

הצעות הגשה

אפשר להגיש את הפשטידה חמה או קרה. אפשר להגיש אותה עם סלט ירקות או עם מטבל פסטו.

מניע לפעולה

הפשטידה הזו היא טעימה, פריכה ומשביעה. היא מתאימה לכל אירוע, והיא קלה להכנה. אז למה אתם מחכים? קדימה, תכינו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות