תפריט סגור

פשטידת ברוקולי וגבינה

פשטידת ברוקולי וגבינה מתכון

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת ברוקולי וגבינה.

  • לעיסת הפשטידה
  • 800 גר' ברוקולי (אפשר קפוא ואפשר טרי)
  • 30 גר' חמאה מומסת
  • 1 גביע קוטג' 250 גר'
  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • 1 גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 4 ביצים טרופות
  • 3 כפות בולגרית מפוררת או קוביות
  • 1 כוס חד פעמית לשתייה קרה של קמח תופח
  • מעט מלח, מעט פלפל, חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
  • לרוטב
  • 30 גר' חמאה
  • 2 כפות קמח
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • מעט פלפל, מעט מלח, מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • אם הברוקולי קפוא – להפשיר, לסנן ולחתוך גס.
  • אם הברוקולי טרי לחלוט במים רותחים 10 דקות ולסנן.
  • להניח את הברוקולי ומרכיבי הפשטידה בקערה ולערבב היטב.
  • לשמן תבנית, לצקת את התערובת ולאפות 50 דקות או עד שמזהיב.
  • בסיר להמיס את החמאה, להוסיף קמח,שמנת ותבלינים ולערבב עד הסמכה.
  • לצקת את הרוטב על הפשטידה החמה ולהמתין 5 דקותלפני ההגשה.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפשטידת ברוקולי:

Posted in חלבי

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!