דרגו את המתכון
פשטידת סלק וגבינות: צבעונית, טעימה ומזינה
פשטידת סלק וגבינות היא דרך נהדרת לשלב ירקות בריאים בארוחה טעימה ומשביעה. צבעה הסגול המרהיב הופך אותה למנה מושכת שתגרום לכל המשפחה להתלהב, והטעם העשיר והנימוח יגרום לכם לחזור אליה שוב ושוב. המתכון הזה קל להכנה, מתאים לכל טעם וניתן להתאים אותו בקלות לפי העדפותיכם.
מקור המתכון:
המתכון הזה הוא גרסה משודרגת של מתכון משפחתי אהוב. במהלך השנים ניסיתי וריאציות שונות, וזו הגרסה שאני הכי אוהבת.
מרכיבים:
- 3 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 2 ביצים
- 1 גביע גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- (אופציונלי) 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את הסלק המגורר ומטגנים עוד 5-7 דקות, עד שהסלק מתרכך.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים, הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט ומערבבים היטב.
- (אופציונלי) מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
טיפים:
- ניתן להשתמש בסלק טרי או קפוא.
- אפשר להוסיף ירקות נוספים, כמו גזר, קישואים או פלפלים.
- ניתן להחליף את הגבינה הצהובה בגבינה אחרת שאוהבים, כמו מוצרלה או גבינת עזים.
- ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.
וריאציות ושיפורים:
- ניתן להוסיף לפשטידה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או פקאן.
- ניתן להוסיף 1/2 כוס צימוקים או חמוציות.
- ניתן להכין את הפשטידה בתבניות אישיות.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: 45 דקות
הצעות הגשה:
- ניתן להגיש את הפשטידה עם סלט ירקות רענן.
- ניתן להגיש את הפשטידה לצד יוגורט או שמנת חמוצה.
- ניתן להגיש את הפשטידה כתוספת לארוחה בשרית או צמחונית.
פשטידת סלק וגבינות היא מנה טעימה, בריאה וקלה להכנה. היא מושלמת לארוחת צהריים, ערב או אפילו ארוחת בוקר. צבעה הסגול המרהיב הופך אותה למנה מושכת שתגרום לכל המשפחה להתלהב. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון הזה עוד היום!
יתרונות תזונתיים:
- סלק הוא ירק עשיר בוויטמינים ומינרלים, כמו ויטמין C, ויטמין K, אשלגן וסיבים תזונתיים.
- גבינה לבנה היא מקור מצוין לחלבון וסידן.
- גבינה צהובה היא מקור מצוין